Yeni Bilecik Devlet Hastanesinin yeri konusunda sürpriz gelişmeler yaşanıyor...

Uzun süredir devam eden yer tartışmalarının ardından, yeni hastanenin  İl Özel İdaresinin mevcut yerine 
yapılmasına karar verildi. (Hamsu Köprüsü çıkışı, Tugay karşısı) 

Aldığımız bilgiye göre; Vali Nayir, Milletvekili Poyraz ve İl Genel Meclis Başkanı Yıldırım geçtiğimiz hafta Perşembe günü  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüştüler ve yeni hastane yeri olarak İl Özel İdaresi'nin mevcut yerinde karar kıldılar.

İl Genel Meclisi konuyla ilgili olarak Çarşamba günü olağanüstü toplanacak.

Toplantıda; daha önce hastane yeri için Sağlık Bakanlığı tarafından kamulaştırılan 'Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bien Seramik'in arasında bulunan dönümlük arsa' ile, 'İl Özel İdaresi'nin bulunduğu 35 dönümlük arsa'nın takas edilmesinin görüşüleceği; ve alınacak kararın ardından devir teslimin Çarşamba günü gerçekleşeceği öğrenildi.

Anlaşma sağlanması durumunda, Bilecik İl Özel İdaresi 4 ay içerisinde yeni yerine taşınacak ve mevcut yerini hastaneye devredecek. 

YARIN FARKI BU OLSA GEREK

Bundan tam 6 ay önce yaptığımız bir haberimizde, uzun süre tartışılan yeni hastane yeri için öneri sunmuştuk. 20 Ocak 2014 tarihli gazetemizde yetkililere şu çağrıda bulunmuştuk:

''Gazetemiz çalışanları olarak yetkililere yardımcı olmak adına bir öneri sunarak, yeni hastanenin 35 dönümlük arazisi bulunan İl Özel İdaresi’nin bulunduğu adaya yapılmasına ilişkin öneride bulunuyoruz:

Yetkililer ve siyasiler bu önerimizi dikkate alırlarmı bilemeyiz fakat; yer tespiti yüzünden yılan hikayesine dönen yeni Bilecik Devlet Hastanesi için, İl Özel İdaresi’nin bulunduğu alan şehir içindeki konumu itibari ile en uygun alan olarak görünüyor. Önerisi bizden, gerisi yetkililere ve siyasilere kalıyor.''



(www.yarin11.com/bilecik/buyurun-size-yeni-hastane-yeri-h2261.html)


Konuyu ilk kez gündeme getirdiğimizde halkımızdan çok sayıda olumlu tepki almıştık. Görüştüğümüz yetkililer yer önerimizi mantıklı bulmuş, ancak gündemlerinde böyle bir konun olmadığını söylemişlerdi. Yer tartışmaları gölgesinde geçen 3 yılın ardından, hastanenin yeri konusunda verilen bu kararı son derece isabetli buluyor, ve önerimizi dikkate alan yetkililere teşekkür ediyoruz.

Kararın ileriki günlerda 
neler getireceğini hep birlikte göreceğiz.

Editör: TE Bilişim