Kamu hizmeti yapmakta olan basının haber yapma özgürlüğünü kısıtlayan polisler hakkında adli makamlara yaptığımız başvuru ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne konu hakkında iletmiş olduğumuz şikayet dilekçesi birleştirildi.

Gazetemize gönderilen Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal imzalı yazıda konu hakkında soruşturmanın başlatıldığı ve iki soruşturmanın birleştiği belirtildi.

Daha önceki aylarda vatandaşlardan gelen şikayet üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ile Ertuğrulgazi Polis Karakolu önündeki beton dubaları haberleştirmek üzere gittiğimizde Genel Yayın Yönetmenimiz Cafer Elmas ile Muhabirimiz Gökay Şimşek’e Karakol amiri Mustafa Güntin ile Polis memuru Yunus Demircan tarafından fiziki ve sözlü müdahalede bulunulmuştu. Kameramanımız Gökay Şimşek’in kolu kıvrılmak sureti ile kamerası alınmaya çalışılmıştı.

Soruşturmalar birleştirildi

Kamu görevi yapan gazetecilere yapılan bu saldırı karşısında Adli makamlara elimizdeki görüntüler ile şikayette bulunmuştuk ardından yine elimizdeki görüntüler ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne de şikayetimizi iletmiştik.

Konu hakkına olay sonrası Valilik tarafından da soruşturma ve inceleme başlatıldığı öğrenilirken, Adli soruşturma ve incelemenin de devam ettiği gelen bilgiler arasında.

Görüntüleri Jandarma inceliyor

Adli mercilere yaptığımız suç duyurusuna ilişkin görüntü ve resimlerin Jandarma’ya incelenmek üzere gönderildiği öğrenilirken, aradan geçen süre zarfında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne konu hakkında yapmış olduğumuz şikayet dilekçesi soruşturmaya dahil edilirken, İl Emniyet Müdürlüğü’nden suç duyurusuna ilişkin İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal imzalı gazetemize yazı ulaştı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden gazetemize ulaşan yazıda; “17/09/2019 tarihli şikayet dilekçeniz. İlgide kayıtlı dilekçeniz ile Müdürlüğümüze intikal eden müracaatınız öncesiyle birleştirilmek suretiyle araştırma ve soruşturma dosyasına eklenmiştir” denildi.

Kamu görevi yapan resmi sigortalı gazetecilik belgesi ve İçişleri Bakanlığı tarafından verilen sarı basın kartı bulunan gazetemiz temsilcilerine yapılan bu sözlü ve fiziki saldırı karşısında Adli merciler haricinde idari mercilerin soruşturma sonucunda ne gibi bir karar vereceği şimdiden çok merak edilir oldu.

Editör: TE Bilişim