Korkmaz Kesik

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nde 2015 yılı faaliyet döneminde görev alacak köy ve mahalle muhtarları seçimle belirlendi. Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan seçime köy ve mahalle muhtarları katıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda bir yıl boyunca görev yapacak olan köy ve mahalle muhtarları arasında mütevelli heyet üyeliği seçimi yapıldı.

Mütevelli heyet üyeliği seçimi öncesi köy ve mahalle muhtarlarına mütevelli heyeti hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, “Bugün sizi burada misafir etmemizin temel amacı, hepinizin bildiği gibi sizlere de tebligatlar yapıldı. 5263 sayılı Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü kuruluş teşkilatları yasasının 19. Maddesinde her yıl hayırsever vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yardımcı olmak üzere yasa gereği mütevelli heyetimiz var. Bu mütevelli heyetleri 2015 yılında görev yapacak olan muhtar temsilcileri aranızdan seçmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu bir hayırseverlik, gönül işidir. O yüzden bu kurulun sağlıklı ve daha faydalı çalışması için birebir mahallelerimizde olan fakir ve mağdur vatandaşlarımıza en iyi şekilde, en doğru şekilde vicdani ve hakkaniyet kuralları içerisinde yardım yapılaması için sizlerin bu heyet içerisinde olması önemli bir şey. Onun için burada bugün kendi aramızdan bir arkadaşı 2015 yılında mütevelli heyetinde görev yapmak üzere seçeceksiniz. Ben şimdiden seçilecek arkadaşa hayırlı olmasını diliyorum. Sizlere de çoğunlukla katıldığınız için teşekkür ediyorum.” dedi.


Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen’in konuşmasının ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda bir yıl boyunca görev yapacak olan köy ve mahalle muhtarları arasında mütevelli heyet üyeliği seçimine geçildi. Seçim sonrasında mahalle muhtarları arasında mütevelli heyet üyeliğine oy birliği ile İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı İlhami Çınar seçilirken köy muhtarları arasından mütevelli heyet üyeliğine oylamada 22 oyla Okluca Köyü Muhtarı Hüseyin Demiröz seçildi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim