İl Genel Meclisi Üyesi Oğuz Sertler, Suriye’de Bayır Bucak Türkmenleri için yardım çağrısında bulundu. Bayır Bucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi veren Sertler, meclis üyelerinden kampanyaya katılmalarını istedi. Kendisinin de yardımlarla birlikte bölgeye gideceğini belirten Sertler, gelmek isteyen meclis üyelerini de bölgeye götürebileceğini söyledi. Sertler, konuşmasını bölgeden geldiğini iddia ettiği ses kaydını dinleterek bitirdi. Sertleri konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Daha önce meclisimizde dile getirmiştik. Biz iyi niyetimizle manevi olarak desteklerimizi ilettik ama bunun yanı sıra oraya giden Türkmen birliğimiz var. Oradaki incelemeler sonucunda belirli ihtiyaçlarının olduklarını, bu ihtiyaçların da yasal yönlerle hesap numarası açtırarak maddi yardım beklediklerini ve bu maddi yardımlarla malum hava şartlarından dolayı soba, yağmurluk, yiyecek ve erzak gibi çeşitli yardımların talep edildiğini öğrendik. Pazartesi günü de burada sizlerin destekleri ile biz yardımcı olmak istiyoruz.

Ben kendim oraya gitmeyi planlıyorum. Sizlerden de gelmek isteyenlerle bölgeye gidip orda birebir olarak yardım yapabiliriz. Bayır Bucak Türkmenleri, Selçuklu Devleti döneminde hac yollarının güvenliği için yerleştirilmiş. Bizim kendi canımızdan ve kanımızdan olan insanlar.

Silah yardımı yapmıyoruz. Öyle bir gücümüz de yok. Ben bu yılki zekatımı Bayır Bucak Türkmenlere vermeye karar verdim. Bu konuda biraz daha hassas olursak ben de memnun olacağım.   Oradan gelen bir ses kaydı var. Birebir savaşın içerisinden geliyor. Onu da sizlere dinletmek istiyorum.” 

Editör: TE Bilişim