Orman Bölge Müdürlüğü koruma görevlileri tarafından Kozpınar Köyü yakınlarında tüfek saçması ile yaralanmış olan şahin Bozüyük Belediyesi Veterinerlik hekimliğine getirildi.


Tüfek saçması ile vücudunun alt kısmından yaralanmış olan Şahine burada veteriner ekiplerimiz tarafından müdahale edildi. Mermi saçmasının çıkartılmasının ardından, ağrı kesici ve antibiyotik enjekte edilen şahinin oldukça korkmuş olduğu ve yarası nedeniyle bitkin düştüğü görüldü.

Yaklaşık olarak  bir hafta boyunca gözetim altında kalacağı ve tüm ihtiyaçlarının veteriner ekipler tarafından karşılanacağı belirtilen şahin iyileşmesinin ardından doğaya salınacak.Burada bir açıklamada bulunan Bozüyük Belediyesi Ekipleri Yabani hayata karşı bu şekilde olayların gerçekleşmesinden duyulan üzüntüyü dile getirirken,Tüm vatandaşlarının sayısı doğada oldukça azalan bu vahşi hayvanlara daha saygılı davranmalarını, onlara zarar vermemelerini ve doğanın dengesinin çok önemli bir parçası olan bu hayvanların sayısının ülke genelinde de oldukça azalan bir tür olduğu belirtildi.


Editör: TE Bilişim