Cafer Elmas / Kıymet Aslan



            Ardı ardına iki sefer Belediye Başkanlığını kazanarak Bilecik'te bir ilke imza atan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 3. defa Belediye Başkanı olmak için aday adayı başvu-rusu yaptı. Dün saat 14.00'de  Belediye  önünde toplanan kalabalık grup ile AK Parti il binasına gelen ve İl başkanı Ramazan kurtulmuş'a aday adaylık başvurusu yapan Başkan Yağcı  yapacak-larını anlatmasına gerek olmadığını yaptıklarımız yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi.

            Adaylık başvuru formunu veren Selim Yağcı, seçimlere kadar Belediye Başkanlığı görevini devam ettirecek. Başkan Yağcı, seçimi kaybederse başkanlık koltuğunu yeni kazanan başkana teslim edecek yeniden kazanırsa ardı ardına 3. defa Belediye Başkanlığını kazanan başkan olma ünvanı ile kırılması zor bir rekora imzasını atacak.

            Bilindiği gibi, AK Parti'den Belediye Başkanlığı aday adaylığı için daha önceden Yeminli Mali Müşavir Münür Şahin ile İlahiyatçı Atıf Bilir'de Bilecik Belediye Başkanlığı için aday adayı başvuruları yapmış-lardı. Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın aday adaylık başvu-rusunda yapmaya geldiğinde Bilecik Belediye Başkanlığı için AK parti'den  Aday adaylığını  açıklayan Münür Şahin adaylık başvurusu yapan Selim Yağcı'yı  kutladı.

            Selim Yağcı aday aday-lığı başvurusu dosyasını sunduktan sonra  yaptığı konuş-mada AK partiden  yeni aday adayı  arkadaşların olabileceğini onların bir takım vaat ve sözler söylemelerinin doğal olduğunu  kendisinin söz söylemeye gerek olmadığını 10 yıllık  çalışmaları ve yaptığı hizmetlerinde yaptıklarının yapacaklarını teminatı olduğunu gerekli mesajı verdiklerine inandığını söyledi.


“Yarışma, barışma, çalışma zamanını iyi bilmeliyiz”

            Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı; “Öncelikle özel ve günde Cumhuriyetimizin ku-ruluşumuzun 90. Yıl dönümünü kutluyoruz ve asırların projesi olan Marmaray'ı geçiş proje-sinin açılış günündeyiz. İstedik ki bugüne ilişkin Bilecik’te de biliyorsunuz uzun süre arka arkaya bu topraklarda belediye başkanı olarak hizmet etmek çok kimseye nasip olmamıştı.       Bize nasip olmuştu. Bu yolculuğumuzu, hizmetimizi yeni bir süreçte de değerlendirmek ve hizmetimize kaldığımız yerden devam edebilme adına böyle özel ve farklı bir günde müracaatı yeğledik. Öncelikle bizleri bu anlamda yalnız bırakmayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün mesailerini ayırarak bizleri kabul eden başta il başkanımız, ilçe başkanımız olmak üzere partimizin tüm üyelerine teşekkür ediyorum.

            Aslında Belediye Başkanlığına aday olurken çok fazla da söze gerek olmadığını da düşünüyorum. Yani belki yeni aday adayı olacak arkadaşların kendilerini anlatmalarını gere-kebilir, belirgin şeyleri söylemeleri gerekebilir ama bizler sözden ziyade 10 yıllık çalışmalarımızla, yaptıklarımızla yapacaklarımıza ilişkin olarak ta belirgin mesajları vermişizdir diye düşünüyorum. Bizim saklımız, gizlimiz başka bir noktada düşüncemizin ne olduğu artık 10 yıl içersinde gerçekleşti.

            Ben Ak Parti düşüncesinin başlangıcından itibaren olan bir insanım. Yola çıkmadan önce arkadaşlarımıza da ifade ettim. Sayın Başbakanımızın tutuklanma ve cezaevine giriş sürecinde bende hakim olarak görev yapıyordum. Bir lokalde hakim savcı arkadaşlarla sayın başbakanımızın haksız yargılanma ve tutuklanma olayını izliyorduk. Orada şöyle bir söz geçti.

            Dedim ki arkadaşlar hepimiz hukukçuyuz, hakimlik savcılık yapıyoruz ama şunu biliyoruz ki sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şuanda tutuklanması, hapsolunması haksız. Ben şuna inanıyorum, ümit ediyorum ve dua ediyorum ve sayın Recep Tayyip Erdoğan bir gün cezaevinden çıkacak bu memlekete başbakan olacak ve inşallah bende onunla birlikte siyaset yapacağım dedim. Cenabı hak bir çok vesileyi bir araya getirdi ve sayın başbakanımız cezaevinden çıktı siyasete girdi, siyasi parti kurdu ve onunla birlikte siyaset yapma fırsatı doğdu. Onunla birlikte bu kutlu yolculukta bulunma fırsatı doğdu.

            Hayatımın en güzel, en özel ve en önemli zaman dilimi doğduğum, yetiştiğim bu topraklara 10 yıldan beri hizmet etmekle geçiyor. Bu anlamda da bundan da büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. İnşallah bu noktada yeniden tabi önce partimizin yetkili organları, daha sonra da Bilecikli hemşehrilerimiz bizlere bu görevi tevdi ederlerse kaldığımız noktadan yolculuğumuz yeni bir heyecanla, yeni bir güçle devam edecek. Bu tabi kî ki bir yarış, arkadaşlarımızda aday adayı noktasında müracaat ediyorlar. Ben gerçekten şehrimizin gelişimi noktasında “bende varım, benimde fikrim var, buraya katkı sağlamak istiyorum” diyen tüm aday adayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum.


            Bizler için ilimize hangisi hayırlı olacaksa Cenabı hak ona nasip etsin. En iyi hizmeti kim sunacaksa bu il'e, bu topraklara, insanlara en iyi hizmeti kime yapacaksa, gönlü kimin rahat ve huzurluysa nasip olsun. Bizim düşüncemiz bizlerden ziyade “ben” demenin ötesinde “biz” deme ve “Bilecik” deme noktasındayız. Bilecik gelişim noktasında çok önemli bir çizgiye geldi. Eşiği atladı, ilimizde oluşan şartlarla birlikte geleceğe hızlı ve emin adımlarla yürüyor.

            Gelecekteki Bilecik, önümüzdeki 5 ve 10 yıl sonrasının Bilecik'inde konuşacağımız gündem maddeleri çok farklı olacak. Bilecik o hızlı yolculuğa ve duruma geldi. En büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz. Madem siyaset, memlekete hizmet yolu siyasette de bu noktada hizmet için buradayız. Yarışma zamanını, barışma zamanını ve çalışma zamanını iyi bilmeliyiz. Hayatın 365 günü yarışla geçmez. Önce partimiz içersinde tatlı bir yarış,  rekabet, daha sonra ilimiz bünyesinde yarış ve sonrasında barışmak ve devamında da el ele, gönül gönüle vererek çalışma zamanıdır.  Bunları yaptığımız zaman Bilecik hak ettiği yere gelecektir.”dedi.

Ak Parti'nin Aralık'ta Belediye Başkan Adayı belli olacak.

            İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ise yaptığı konuşmada, “Bugün adaylık müracaatı noktasında İl Belediye Başkanlığı aday adaylığı olarak şuanda mevcut belediye başkanımızın aday adaylığını da almış bulunmaktayız. 3. Olarak da mevcut belediye başkanımız Selim Bey, bizlere müracaatını sizlerin huzurunda yaptı.

            Yola çıktığımız günden buzaman kadar bu kalabalığın bir anlamı var diye düşünü-yorum. Birlik, on olduk, yüz olduk, Türkiye genelinde milyonlar olduk. Bölgemizin ve Dünya'nın partisi olduk. Büyüme bir şekilde bundan sonra da devam edecek. Yeterki milletin kurduğu partiye sahip çıkalım. Bizlerde üzerimize düşen vazifeyi gerektiği şekilde yerine getirelim. Partimiz bu şekilde davrandığımız sürece büyümeye devam edecektir.

            2004 seçimlerinde parti olarak almış olduğumuz belediye başkanlığını Selim Başka-nım ekipleriyle beraber Bilecik'te yapılmayan hizmetler yapıldı. Dün konuşulan bir çok mesele, bugün konuşulmaz hale geldi. Buda ilimizin büyüdüğünü, meselelerin çözüldüğünü, insanların hizmet noktasında çıtanın yükseldiğini gösteren bir ölçü diye düşünüyorum.

            Gerek kendisine gerek buzamana kadar hizmet etmiş ekip arkadaşlarına partimiz ve millet adına huzurunuzda teşekkür ediyorum.

            Biliyorsunuz partimiz aday adayları değerlendirme kriterlerine sahiptir. O kriterleri önümüzdeki süreçte özellikle Kasım ayı içersinde sırayla takip edecek şekilde yerine getirecek.

            Tahmin ediyorum Aralık ayı içersinde de Belediye Başkan Adayımız belli olacak. Ekibiyle birlikte tekrar milletimizin karşısına çıkacağız. Ben hizmet ettiği için başkanıma ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.



Editör: TE Bilişim