Ak Parti milletvekili aday adayı Ahmet Yaprak, gazetemize yaptığı ziyarette 1999 yılından bu yana devam eden aktif siyasi hayatının değerlendirdi ve Demokrat Parti’den Ak Parti’ye geçiş sürecini anlattı. Diğer adaylar karşısında farkını “Ben iyilerin iyisiyim” ifadesiyle dile getirdi. Hizmet noktasında mütevazı olamayacağını belirten Yaprak, “1999’dan bu tarafa yaptıklarım ortada, yapacaklarım ortadadır. Bunca yılın birikim ve tecrübesi var. Ankara siyasetini ve yerel siyasetini iyi biliyorum. Yerel tecrübeyi ilimiz için kullanmak istiyorum” sözlerini kullandı.

İlk olarak Demokrat Parti’den Ak Parti’ye geçişini anlatan yaprak şunları söyledi: “Ak Parti’ye yılbaşından sonra geçtim. Resmi kaydımı yılbaşından sonra yaptım. O zamana kadar Anavatan Partisi’nde görev yaptım. 2009 yılında Anavatan Partisi ile Doğruyol Partisi’nin birleşmesi ile Demokrat Parti kurduk. Birleşimden sonra Demokrat Parti’de Genel İdari Kurul Üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. İstifa ettiğim zaman Genel Başkan Yardımcılığı görevdeydim. Ak Parti’li arkadaşların daveti üzerine kendimde Türkiye’deki siyasi çizginin milletin çoğunluğunun nerede olduğu noktasında milletin değerlerini ön planda tutması. Aslı sebebim Türkiye’nin yol ayrımında olması ve bu yol ayrımında iki ana damardan bir tarafta olması gerekiyordu. Bu siyasi görüşle ve bu iradeyle Ak Parti camiası içinde yer aldım.”

“Ankara’daki ofisim “Mevlana Dergâhı” olarak bilinir”

1999’tan beri Bilecik’in siyasetinde ve Bilecik’in hizmetinde olduğunu vurgulayan Yaprak, Bileciklilerle ilişkisini hiçbir zaman kesmediğini söyledi. Ankara’daki ofisinin “Mevlana Dergâhı” olarak bilindiğini söyleyen Yaprak; “Siyasi görüşlere ve kimliğe bakmadan Bilecik’ten geliyorsa elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. 1999-2000 yılları arasında Bilecik medyası beni üçüncü milletvekili olarak ilan etmişti. Milletvekili olmama rağmen Ankara’da ciddi hizmetler yaptım. Rahmetli Özal’ın deyimi ile yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyoruz. Yaptıklarımız, diyaloglarımız ortadadır. Ankara’da ciddi bir siyasi birikim ve tecrübe edindik. Bilecik’in köylerinin en az 10’ar defa gezdik. Köyleri, ilçeleri biliyoruz. Sorunlarını yakından biliyoruz. Neler yapıldı, neler yapılabilir noktasında çok projeler var. Şuan projeleri anlatma vakti değil. Bilecik için yapılacak çok şey var, konuya hâkimim. Ankara’yı bilmem hasebi ile bunların sorun olmadığını düşünüyorum. Bilecik’in önü açık, biraz gayretle daha güzel şeyler yapılabilir” dedi.

 “Bilecik’te Ak Parti’ye yüzde 50’nin üzerinde oy bekleniyor”

1999’da Bilecikli hemşerilerimin karşısına geldim, birçok çalışma yaptım. Bilecikli hemşerilerim de bu hizmeti karşılıksız bırakmadılar. O günkü konjonktürle 30 bin kişinin katili Abdullah Öcalan’ın yakalanıp ülkeye getirilmesi ile dengelerin değişmesi sonucunda Anavatan Partisi ciddi oy kaybetti. Ama ben vatandaşlarımızın teveccühü ile partimizin oyunun üzerinde oy aldım. Asla Bilecik’e ve hemşerilerime küsmedim. Hizmetten de geri kalmadım. Milletvekili olarak da daha fazla hizmet edebilme adına ve Ankara’nın imkanlarını buraya getirebilme adına tekrar Ak Parti’li arkadaşlarımdan ve hemşerilerimden destek bekliyorum. Bilecik için verilere baktığımızda Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve son seçimler bakıldığında Bilecik’te Ak Parti’nin durumunun çok iyi olduğu, yapılan işleri vatandaşın takdir ettiği, 2 milletvekilliğini alma noktasında Ak Parti’nin şanslı olduğunu görüyorum. Ülke genelinde anketlerde yüzde 50’nin üzerinde oy bekleniyor.

“Yaptıklarım ortada”

Kendisinin diğer adaylara göre farkının tecrübesi ve bu güne kadar verdiği hizmetler olduğunu belirten Yaprak; “Diğer aday adayları arkadaşlarım çok değerli ve kendi alanlarında uzman kişiler. 11 tane olması ve bundan fazla olması beni daha da mutlu ederdi. Ak Parti’nin zenginliğini ve teveccühünü gösterir. İyiler arasında en iyisini seçme imkanı verilecek. Kişisel olarak bir ayrılık yapmam ama hizmet noktasında çok mütevazı olamayacağım. 1999’dan bu tarafa yaptıklarım ortada, yapacaklarım ortadadır. Bunca yılın birikim ve tecrübesi var. Ankara siyasetini ve yerel siyasetini iyi biliyorum. Yerel tecrübeyi ilimiz için kullanmak istiyorum. Türkiye genelinde yeni Türkiye’nin inşasında ciddi katkılarımın olabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ahmet Yaprak kimdir?

1964 yılında Osmanlı Cihan Devleti’nin kuruluş tohumlarının atıldığı Bilecik ilinin Söğüt ilçesinde doğdu. İlkokulu memleketinde bitirdi. Sincan’da başladığı orta öğrenimini Ankara Merkez İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. 1990-1991 yıllarında ticarete başladı. Kendi kurduğu inşaat şirketiyle iş hayatına devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Yaprak İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Siyasi Faaliyetleri:

Siyasi çalışmaları, üniversite öğrenciliğinin ilk yıllarından itibaren Anavatan Partisi Gençlik Kollarının kurucu üyeliğiyle başladı. Aynı partinin değişik kademelerinde sorumluluklar üstlendi. Bu yıllarda rahmetli Turgut Özal’la çalışma imkânı buldu.“ 12 Eylül Darbesi”nden sonra Türk Demokrasi Vakfında arkadaşları ile birlikte önemli çalışmalar yürüttü. 1986-1987 yıllarında demokratikleşme ve insan haklan için gerçekleştirilen öğrenci hareketleri içinde etkin rol aldı. 1999 yılında Bilecik ve civarında yapılan ön seçim sonucu birinci şuadan Anavatan Partisi Bilecik milletvekili adayı oldu. 1999 yılında Anavatan Partisi, ülke genelinde büyük oy kaybetti. Buna rağmen aldığı oy oranıyla partisinin aldığı oy oranının çok üzerine çıkmayı başardı. Seçimler sonrasında hemşehrileriyle diyaloğunu kesintisiz sürdürdü. Yöre insanının hizmetine, tüm imkânlarını seferber ederek her an koşmaya hazır tutumuyla onların takdirini kazandı. Anavatan Partisi Üst Kurul delegeliği, MKYK üyeliği, Genel Başkan Baş Danışmanlığı, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcılığı gibi görevleri ifa etti. AK Parti vizyonuyla Yeni Türkiye'nin inşasında görev almak ve milletine gönüllü hizmetkâr olmak için aktif siyasete Adalet ve Kalkınma Partisinde devam etme kararı aldı. Hâlen AK Parti Ankara İl Başkanlığında Baş Danışman olarak görev yapmaktadır. “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir.” anlayışıyla ve samimi gayretle çalışmalarına devam etmektedir.

Üyesi Bulunduğu Kuruluşlar:

Türkiye Sanayiciler ve İş Adamları Vakfı, Türk Eğitim Demeği ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu üyesidir.

Editör: TE Bilişim