Bilecik merkeze bağlı Aşağıköy’de yaşanan olay adeta yapılana vicdan, karara mantık, acıya yürek dayanmaz cinsten.


Görme engelli gencin eve giriş merdiveni mahkeme kararı ile yıkılırken, yıkım esnasında aile fertleri yürekleri dağlayan anlar yaşattı. Görme engelli Yücel Uğurlu, yıkım esnasında bayılırken ambulans ile Bilecik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Baba Cihat Uğurlu ve kızı gözyaşlarını tutamazken, çevik kuvvet polisleri ev etrafından geniş güvenlik önlemi aldı.


Bugün saat 14.00 sularında Bilecik merkeze bağlı Aşağıköy çiftlik yolu üzerindeki Cihat Uğurlu’ya ait evin merdiveninin yıkım kararını uygulamak için adli polis ve kepçenin oluşturduğu ekipler eve gitti. Ev sahibi Cihat Uğurlu’nun iddiasına göre babasına ait olan arsayı kardeşi Ö. Uğurlu babasını kandırarak tüm kardeşlerine ait olan arsaları kendi üzerine aldı. Bunun ortaya çıkması ile araları açılan ve mahkemelik olan kardeşlerden Ö. Uğurlu, 2009 yılında kendi arsasından abisi Cihat Uğurlu’nun merdivenin geçtiği gerekçesi ile mahkemeden yıkım kararı istedi.


Buna itiraz eden Cihat Uğurlu bir sonuca ulaşamadı. Babası İsrafil Uğurlu dilekçe ile mahkemeye başvurdu ve durumun düzenlenmesi için dava açtı. Ne var ki 2009 yılında açılan dava sonuçlandı, ekipler adrese gittiler fakat evin bahçesinde iki gözünden görme engelli Milli Eğitim’de çalışan Yücel Uğurlu’ya ait aracın bulunması nedeni ile polis ekipleri Yücel Uğurlu’ya ulaşarak eve getirdiler. Mahkeme kararı elinde bulunan adli ekipler ve polis Yücel Uğurlu’yu ikna ederek aracı bulunduğu yerden kaldırmak istedi. Bu esnada görme engelli Yücel Uğurlu direnmek istedi kendisine evine girecek yol gösterilmesini isteyen Yücel Uğurlu, görme özürlü olduğunu ve aracını kaldırmak için belgenin gerektiğini söyledi uzun iknalar sonrası araç bulunduğu yerden çekildi.


Ardından olay yerine getirilen kepçe ile merdiven yıkımı başladı bu esnada baba Cihat Uğurlu, oğlu Yücel Uğurlu ve kızı Gözdenur Uğurlu gözyaşlarını tutamazken, iki gözünden görme engelli Yücel Uğurlu, “ben evime nasıl gireceğim Allah’ını seven biri bana bunu anlatsın. Bunu yapanlara, kararı alan hâkim ve savcılara sesleniyorum” dedi ve bir anda yere yığılarak bayıldı.  Komşular yardımına koştu ve olay yerine 112 ambulans çağırıldı.  Ortalık bir anda karışırken çevik kuvvet ekibi takviye olarak çağırıldı.


Olay yerine gelen 112 ambulans ile Yücel Uğurlu, Bilecik Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, baba Cihat Uğurlu, “benim öz kardeşim bunu bize yaşatıyorsa söyleyecek bir şeyim yok. Adalet er geç yerini bulacak” derken, “kardeşim Özgür Uğurlu babasından haksız yere arsaları üzerine geçirmiştir” iddiasında bulundu.


 Baba İsrafil Uğurlu yaşananları ağlayarak anlattı

Yaşananları ağlayarak anlatan yatalak hasta baba İsrafil Uğurlu ise oğlu Özgür Uğurlu’nun tapuları 3 kardeşe bölmek için kendisini tapuya götürdüğünü ve imza attırdığını daha sonra kendisi ve diğer oğullarının durumu öğrendiğinde durumu kendisine sorduğunda tek tapu var dediğini aktardı. Anlatırken bir anda gözyaşlarına boğulan baba İsrafil Uğurlu, yaşananların kendisini çok üzdüğünü de söyledi. Mahalleye toplanan komşuların gözleri önünde kepçe merdiveni yıkarken aile yürek yakan anlar yaşadı.  Ailenin merdivenin yıkılması ile eve giriş yeri de kalmazken, durumlarının ne olacağı bilinmiyor.



 

Editör: TE Bilişim