Gölpark’ta Belediye’ye tahsis edilen ve kaçak yapı olduğu iddiası ile İl Özel İdaresi tarafından yıkılan Değirmen Teras’ın önüne Belediye tarafından pankart asılırken, yıkıma tepki gösterildi.

Geçtiğimiz haftalarda İl Özel İdaresi tarafından Belediye’ye devredilen Gölpark’ta Değirmen Teras olarak bilinen yerde yapılan tadilattan dolayı yerin Orman Müdürlüğü’ne ait olduğu gerekçesi ile İl Özel İdaresi avukatı, Jandarma, kepçe ve kamyon ile gelerek yapıyı yıkmaya çalışmış, bunun üzerine İl Özel İdaresi’nde alınan Meclis kararı ile devir ve tahsis haklarının Belediye’ye ait olduğu gerekçesiyle Belediye avukatlarının duruma itiraz etmesi sonrası yaşanan gerginlik kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Yıkım kararı Belediye yetkililerinin itirazı üzerine durdurulmuş fakat geçtiğimiz gün Vali Bilal Şentürk’ün talimatı ile Gölpark’a giriş ve çıkışlar Jandarma kuvvetleri tarafından kapatılırken, Değirmen Teras İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yıkılmıştı.

Belediye yetkilileri yıkım anında bölgeye girememiş, Zabıta ve Jandarma arasında arbede yaşanmış, Belediye basınının fotoğraf makineleri alınarak görüntüleri silinmişti. Basın mensupları da jandarma kuvvetleri tarafından durdurulmuş, araçlarından indirilerek yıkım alanına yayan gitmek zorunda kalmışlardı.

Adeta sıkıyönetimin ilan edildiği Gölpark’taki Değirmen Teras yerle bir edilirken, Belediye ekipleri yıkımın hukuk dışı olduğunu iddia ederek tepki göstermişlerdi.

Değirmen Teras’ın yıkılması sonrasında Belediye tarafından alana büyük bir pankart asılırken, tepki dile getirildi. Asılan pankartta, “Bilecik Belediyesi mücavir alanı içindeki bu yapı, Bilecik İl Özel İdaresi tarafından mahkeme kararı olmaksızın, hukuksuz bir işlemle yıkılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim