Dün Ak Parti’nin basın mensuplarına verdiği kahvaltı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Milletvekili adayı Ramazan Kurtulmuş, partisini eleştiren CHP’li Yaşar Tüzün ve MHP’li Bahattin Şeker’e cevap verdi. Kendisinin polemikten her zaman uzak duran bir siyasetçi olduğunu belirten Kurtulmuş, ilk olarak Bahattin Şeker ve MHP’ye yüklendi. Bahattin Şeker ve beraberindekilerin Yenişehir yoluna giderek açıklama yaptığını hatırlatan Kurtulmuş, MHP’nin yolu yapamayacağını iddia etti. Ramazan kurtulmuş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yenişehir yolunu yapamazlar”

“Biliyorsunuz bir arkadaşımız dedi ki gitti Yenişehir yolunda ekip olarak  bir poz verdiler dediler ki Yenişehir yolunu biz yapacağız. Yenişehir yolu zaten önceden tek şeritti İncirli'ye kadar çift şerit olarak yapıldı, projesi devam ediyor, birtakım meseleler var onların detayına girmeyeyim orada poz verildi. Bana göre aslına bakarsanız o ekip gelip de millet tarafından memleketi yönetemeyip 2002 senesinde sandığa gömülen ve bir daha oradan çıkamayan ekip olarak milletin karşısına çıktı biz yapacağız diyorlar, ben diyorum ki, “yapamazlar”. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Neden yapamazlar diyorum arkadaşlar, Bilecik'te yaşayan herkes çok iyi hatırlar, burada bir zamanlar 2000 yıllarında Hamsu köprüsünün altına bir ilave ayak koyacaklardı o ilave ayağı bile koyamadılar buraya, bırakıp gittiler ve 2002 senesinde biz geldikten sonra bu Hamsu köprüsüne ilave yaptık bu basit bir şey ve bu yol bu hale geldi.  Bu ayağı zamanında buraya koyamayanlar şimdi gelmiş millete diyorlar ki biz Yenişehir yolunu yapacağız. Bunu yapamayacağınızı zaten millet biliyor. Gelip önce bunun bir hesabını verin de ondan sonra yapacaklarınızı anlatın ben öyle diyorum.”

“Hastaneyi yapamazsınız”

Kurtulmuş ikinci olarak CHP’yi ve Milletvekili adayı Yaşar Tüzün’ü hedef aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan “CHP Genel Müdürü” şeklinde söz eden Kurtulmuş, Yaşar Tüzün’ün Belediye Başkanlığı döneminde SGK borçlarını ödeyemediğini ve bu borçlar karşılığında belediyenin bir binasını SGK’ya verdiğini belirtti. Kurtulmuş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İkinci olarak ta şunu söylüyorum. Bende kamuda 24 yıl işçi olarak çalıştım. 12 yıl sendikacılık yaptım. Biz bir hastaneye muayeneye gittiğimiz zaman, en az 5 defa sıraya girmek zorunda kalıyorduk. Parasını ödediğimiz halde ilaçlarımızı bulamıyorduk. O günün idarecilerinden biri olan şu anki ‘Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Müdürü’ yani o gün SGK'yı batıran Genel Müdürün partisinde siyaset yapan değerli arkadaşımız da diyor ki, “Ben hastane yapacağım.” Genel Müdürünüz o zaman zaten SGK'yı batırdı, bende işçiydim, hiçbir hizmet alamıyorduk. Parası olanlar gidip özel muayene oluyordu, parası olamayanlar da perişan oluyordu. Neticede yerel yönetimde kendisine halkımız görev verdi, o zaman sigorta primlerini ödeyemedi, bu işi yapamadı, geldi şu görmüş olduğunuzu binayı Sosyal Sigortalar’a borçları karşılığı verdi. O zaman sağlıkta hiçbir şey yapamayanlar bugün diyor ki “Geleceğiz, hastaneyi daha güzel şekilde yapacağız.” Yapamazsınız! Ne yaptınız memlekete? Yaptıklarınızı önceden sırayla sayıp anlatın, ondan sonra “biz yaparız” deyin ki, millet size inansın.”

“Kamuoyunun takdirine bırakıyorum”

Açıklamalarını Bilecik halkının değerlendirmesine bırakan Kurtulmuş, sözlerine şöyle son verdi: “Artık Bilecik halkı bu tür söylemlere prim vermiyor. Muhalefetten milletvekilliği yapan arkadaşlarım hangi icraatları yaptıklarını son 3 dönemde özellikle çok iyi biliyorlar. Bundan sonra bir şey yapamayacaklarını da zaten çok iyi biliyorlar. Artık milletimiz boş vaatlere, karalama kampanyalarına prim vermeyecek, inşallah bu seçimde Bilecik tercihini 2-0'dan yana kullanacak. Yapılacak hizmetler de 2 katı ile Bilecik'imize gelecek. Sorunlar ortadan kalkacak inşallah. Ben sizlerin aracılığı ile bu yapılanları kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.”

Editör: TE Bilişim