Bilecik’in en büyük alışveriş merkezilerinden olan Kayı Plaza’da çıkan yangın uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına alınırken, binanın çatı katından yangına müdahale edecek su bulamayan İtfaiye ekipleri zor anlar yaşadı. Çıkan yangında1 itfaiye eri yaralandı, 3 kişi de dumandan etkilendi.

Atatürk Bulvarı üzerinde yeralan içinde mağaza, dershane ve kafeteryaların bulunduğu Kayı Plaza alışveriş merkezinin iddialara göre makine dairesinde yangın çıkarken ,yangının bacaların içindeki kurumları tutuşturduğu öğrenildi.

Olay yerine kısa sürede intikal eden İtfaiye ekiplerinin bir kısmı binanın alt katından yangına müdahale ederken, bir kısmı da çatı katındaki bacalardan müdahale etmeye çalıştı.

Binada bulunan vatandaşlar kontrollü bir şekilde tahliye edilirken, önlem amacıyla elektriklerin kesildiği öğrenildi. Çatı katına çıkan ekipler yanlarında getirdikleri hortumları vanalara bağlarken, önlem amacıyla kesilen elektrik yüzünden su pompaları çalışmayınca yangına çatı katından uzun süre müdahale edilemedi.

Kovalar aracılığıyla çatı katındaki bacalardan su dökülmeye çalışılırken, binada yeralan bir dersaneden yangın tüpleri getirilerek yangına müdahale edilmeye çalışıldı. Diğer taraftan binanın alt katındaki mağazalar ve makine dairesine itfaiye araçları ile müdahalede bulunulurken, bir itfaiye eri yaralandı. Yaralı itfaiye erine ambulans içinde müdahale edilirken,3 kişinin de dumandan etkilendiği öğrenildi.

Öte yandan bir saat süren müdahale sonrası ancak kontrol altına alınabilen yangında aşırı duman yüzünden kafeterya ve mağazalarda maddi zarar oluştu.

Yangına çatıdan müdahale edebilecek itfaiye bulunamadı

Kayı Plaza’da çıkan yangına çatı katından müdahale edebilecek, itfaiye aracının bulunmaması vatandaşlar tarafından eleştirildi. Çıkan yangına şahitlik eden birçok vatandaş daha önceleri Bilecik’te çok katlı binaların yapılmasına izin veren siyasetçilere eleştiride bulunurken, “maharet çok katlı bina yapmak değil, alın işte Kayı Plaza’da yangın çıktı ama Bilecik’te buna müdahale edebilecek merdiveni olan itfaiye yok” şeklinde eleştirilerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim