Bilecik’te her zamanki gibi seçim yine AK Parti ile CHP arasında geçer. Kimse kusura bakmasın, diğer partiler de aday gösterecektir ama bu iki parti kadar şanslı olacaklarını düşünmüyorum çünkü hesap kitap ortada.

Yerel seçimlerde de Cumhur ittifakında olduğu gibi ittifak olacağı konuşulup yazılıyor hatta Genel Başkanlar tarafından da zaman zaman açıkça belirtiliyor.Son yapılan seçimlerin rakamlarına bakıldığında Bilecik merkezde AK Parti’ninaldığı oy 17 bin 262, MHP’nin 4bin 517, CHP’nin 12 bin 840, İYİ Parti’nin6bin 817,AK Parti ile MHP’nin ittifak yaptığını düşünürsek 21 bin 779 oy yapar.

CHP ilede İYİ Parti’nin ittifak yaptığını düşünürsek  19 bin 657 oy yapar,arada 2 bin 122 oy farkı var.CHP  iyi bir aday ile İYİ Parti’nin desteği ve karışık bir Meclis listesi ile seçimi kazanabilir ama işte onu başarabilecek, her kesimden oy alabilecek, her kesime hitap edebilecek bir aday olması çok ama çok önemli. Çünkü karşı tarafta oturmuş bir kadro, iktidar gücü var ve en önemlisi de mühür AK Parti’nin elinde ve seçime 1-0 önde başlayacaklar.

Her zaman olduğu gibi bu seçimdede AK Parti’de aday adayı bolluğu yaşanır. Bir de son seçimdeki sonuca bakıldığında birçok kişi aday olabilmek için her türlü çabayı sarfedecektir.

AK Parti’de daha şimdiden birçok kişinin adı siyasi kulislerde geçiyor.Başta şu anda Belediye Başkanlığını yürüten Nihat Can'ın yeniden aday olması bekleniyor ve bunda en önemli koz olarak Milletvekili Selim Yağcı gösteriliyor.

Allah var şu anda Nihat Can Başkan,  beklenildiğinden daha fazla performans gösteriyor, kimse bu kadar aktif olacağını beklemiyordu. Basın Bürosu ve ekibi iyi çalışıyor, kendisi de projeleri ve çalışmaları an ve an takip ediyor.Mütevazi, sevecen ve samimi kişiliğiyle her kesime hitap edebilecek yapısı ile en güçlü adaylardan biri.

Milletvekili Selim Yağcıda yarım kalan ve bitiremediği projelerini Nihat Can ile bitirmek isteyecek ve onu aday yapmak için epey uğraş verecektir diye düşünüyorum. Çünkü çok isteyip olduğu Milletvekilliğinin çok da beklediği gibi bir pozisyonununolmadığını zaman içerisinde oda fark edecektir, hatta etmiştir diye düşünüyorum. Bu yüzden 14 yıl yaptığı Belediye Başkanlığı’ndan kopmak ona zor geleceği için iyi anlaştığı Nihat Can’ı yeniden Başkan yapıp hem Milletvekili, hem de Belediye Başkanı gibi çalışmayı düşünecektir, fakat  Nihat Can'ın da seçimle kazanması durumunda çok farklı bir Belediye Başkanı görevi  yapacağını da düşünenlerdenim.

AK Parti’nin başarılı İl Başkanı Fikret Karabıyık'ın aday adaylığı da siyasi kulislerde dolaşıyor. Her nekadar o aday değilim desede görev verilmesi durumunda kaçacak hali yok. O da ilimizde sevilip sayılan bir siyasetçi ve AK Parti haricinde diğer partililer tarafından özellikle mütevazi kişiliği sayesinde sevilip sayılıyor, bence iddialı adaylardan biri olur.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin de, Bilecik Belediye Başkanlığı’nda adı geçen aday adaylarından biri. Geçtiğimiz yerel seçimlerde Bilecik Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan fakat Osmaneli’den aday gösterilen ve kazanan Şahin, Osmaneli’de yaptığı çalışmalar ve projeleri ile çok konuşuldu.

Osmaneli’nin adeta çehresini değiştirdi, Belediyecilikte önemli tecrübe kazandı. Özellikle turizm ve tanıtımdaki başarısı taktire şayandır. O da önceliklibir aday adayı ve siyasi kulislerde de konuşulan isimlerden biri, fakat Osmaneli halkı Münür başkanlarını bırakmak ister mi onu bilemem.

Diğer bir önemli isim ise eskiden Bilecik’te, daha sonraKütahya'da,şimdi de EskişehirKöprübaşı’nda Garanti Bankası Şube Müdürü olan Hüsnü Bayrakçı. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı, daha sonra Milletvekili seçilmesinin ardından Milli Eğitim ileKültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapan Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’nın öz yeğeni olan Hüsnü Bayrakçı, her ne kadar başka bir ilde göreve başlasa da Bilecik ile irtibatını hiç kopartmadı.

Herkesin düğününe, cenazesine yetişen Bayrakçı da gerçekten mütevazi kişiliği ile tanınıyor. Daha önceleri hem Belediye Başkanlığı’nda, hem de Milletvekilliğinde adaylığı konuşulan ve geçtiğimiz seçimlerde Milletvekili aday adayı olan Hüsnü Bayrakçı, bu Belediye Başkanlığı seçiminde deadayadayı olabilecek iddialı isimlerden biri.

En önemli kozu; hem kendi potansiyeli, hem de Nabi Avcı olacak. Sanırım bu sefer Nabi Avcı düğmeye basacak çünkü Hüsnü Bayrakçı’nın daha önceki adaylıkları hep dayısı Nabi Avcı’ya takılmıştı.

AK Parti eski İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’un da yeniden aday adayı olabileceği siyasi kulislerde konuşuluyor. Daha önce de aday adayı olan ve son ana kadar adı geçen Kurtulmuş, geçtiğimiz genel seçimlerde Milletvekiliaday adayı olmuş ve adaylığı beklenirken adı aday listesinde yeralmamıştı. Şansını bu sefer de Belediye Başkanlığı’nda denemek isteyecektir.

Diğer bir aday adayı olarak konuşulan isim Salih Kaya. Ertuğrulgazi Lisesi eski Müdürü Salih Kaya’ya kendi çevresinden ve bazı partililerden aday olması konusunda baskı geldiği ve adaylığıda düşündüğü gelen iddialar arasında.

Yine bir diğer isim ise Orhan Şişman. İlimiz esnaflarından olan ve Numan Kurtulmuş ilekadim dostluğu bulunan Orhan Şişmanda aday adaylığında adı geçen isimlerden biri. Has Parti kurucularından olan ve Bilecik İl Başkanlığı yapmasının ardından bir ara siyasete ara veren sonra AK Parti ile siyaset arenasına geri dönen Şişman’ın AK Parti’nin hiçbir etkinliğini kaçırmadığı gözlenirken, toplumsal anlamda her kesimle iyi geçinen bir siyasetçi, esnaf olarak tanınıyor, onun kozuda Numan Kurtulmuş olacaktır.

Diğer bir adayolmayı düşündüğü bilinen TSO Başkanı Şükrü Keskin, kendisininde bazı ortamlarda açık açık Belediye Başkanı adayı olmayı düşündüğünü ve kesinlikle adaylığını açıklayacağını söylediği biliniyor.

Bir takım hesaplar ve kısır döngü çekişmeler sonucu kendisinin sürpriz şekilde Bilecik TSO Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından pekte başarılı bir TSO Başkanlığı yürütemeyen Keskin'in AK Parti’den Belediye Başkanıaday adayı olacağıkonuşuluyor.

Yine bayan aday olarak mevcut Kadın Kolları Başkanı Av. Ümran Karayiğit'inde aday adayı olabileceği siyasi kulislerde konuşuluyor.

Bir sürpriz ismindaha siyasi kulislerde adı geçiyor. Daha önceki yerel seçimlerde partilerin teklif götürdüğü  adı CHP Belediye Başkanlığı’nda geçen fakat sonra sürpriz bir karar ile AK Parti’yeüye olan ilimizin önemli sanayicilerinden Turgut Özen’in de adı AK Parti Belediye Başkanlığı için konuşuluyor.

Buna en büyük etkilerden biride Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile olan samimiyeti, hukuku.Hatta Bakan Dönmez’in geçtiğimiz günlerde Söğüt Şenlikleri için yapılan programa katılmadan önce sanayici Turgut Özen’in Fabrikası’nı ziyaret ettiği ve ardından köydeki evde birlikte ailecek yemek yedikleri konuşuluyor. Kısacası Özen, AK Parti’den aday adayı hatta aday olursa kimse şaşırmasın.

AKParti’de aday adaylarının bol geçeceği bir yerel seçim bizi bekliyor, ben siyasi kulislerde konuşulanları yazdım fakat seçim yaklaştıkça birçok sürpriz aday adayları çıkacaktır. Her ne kadar AK Parti’deherşey oluyor ve aday belirlemede her türlü sürprizler yaşansada ben bu yazdıklarımın dışına çıkacağına pek ihtimal vermezken, bu yazdığım isimlerden 4, en fazla 5 adayın önde olacağını ve o isimler arasında çekişmeli bir yarış yaşanacağını düşünüyorum.

Ekonomik krizden insanlar isyanda etse kim nederse desin yapılacak yerel seçimlerde yine en güçlü aday AK Parti olacaktır.

AK Parti’nin rakibi olacak olan CHP'nin aday adaylarına da bir sonraki yazımda değineceğim.

Editör: TE Bilişim