Söğüt’ün Yakacık Köyü Muhtarı Hüseyin Yıldırım, Çaltı Göleti’ne DSİ'nin kum ocağı açmaya hazırlandığını fakat kum ocağına köy halkının karşı olduğunu söyledi.


Ruhsat almadan yol için kamulaştırma çalışmalarının başladığını iddia eden Muhtar Yıldırım, kum ocağı açılmaması için imza topladıklarını ve İl Özel İdaresi’ne verdiklerini söyledi.


Daha önceden bir şahsın kum ocağı açma talebi olduğunu yine karşı çıktıklarını ve  İl Genel Meclisi’nin, köyün tarım arazilerine zarar verebileceği gerekçesi ile izin vermediğini aktaran Muhtar Hüseyin Yıldırım, DSİ'nin açacağı kum ocağının da dere yatağını değiştirerek tarım arazilerine zarar vereceğini belirtti.


Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Bilecik'e geldiği zaman bu durumu kendisine anlattığını, Bakan Eroğlu'nun kum ocağı açılması planlanan yere  ağaçlandırma yapılma sözü verdiğini fakat Bakanın sözünün de yerine getirilmediğini iddia etti.


Köylü halkı olarak açılacak kum ocağına karşı olduklarını ve bu kapsamda her türlü  başvuruyu yapacaklarını sözlerine ekleyen Muhtar Yıldırım, Vali Süleyman Elban'dan yardım beklediklerini sözlerine ekledi.  
Editör: TE Bilişim