Hasan Güner

Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı, milletvekili olarak görmek istediklerini ifade ederek, “Sizi odalar olarak hepimiz seviyoruz. Allah başımızdan eksik etmesin diyoruz ama milletvekili olmanızı da istiyoruz. Bilecik’e daha çok faydalı olacağınızı düşünüyoruz. O konuda da inşallah Allah yolunuzu açık eder.” dedi.

Gölcan, konuşmasında şu cümleleri aktardı:

“Bilecik ilimizde ve ilçelerimizde yapılacak işler var. Bu işlerin daha çok hızlandırılması için başkanımın orada milletvekili olarak çalışması bunlara hız kazandıracak. Bir de başkanımıza daha kolay ulaşabileceğimize inanıyoruz. Ne de olsa iktidar partisi. İktidar partisinde daha fazla ilimize ve ilçelerimize bunun meyvelerini koparabileceğimizi düşündüğüm için, başkanımı dolu dolu bir insan olarak görüyorum. Bilecik’te de her zaman bizi güzel bir şekilde karşıladı makamında ve güzel bir şekilde de uğurladı. Hiçbir zaman siyaset gözetmedi, siyaset yapmadı. Bizi esnafımızı en iyi şekilde ağırladı. İsteklerimizi dileklerimizi mümkün mertebe yerine getirmeye çalıştı. Onun için ben kendinin mecliste olmasını istiyorum. Daha faydalı olacağına inanıyorum.” dedi.

Esnaf ve sanatkarlardan aldığı destek üzerine duygu ve düşüncelerini aktaran Başkan Yağcı ise şunları söyledi:

“Başkanımın güzel duygularına teşekkür ediyorum. Tabii ben her zaman söylüyorum. Bu konuda açık ve netiz. Bu dönem içerisinde milletvekilliği adaylığı noktasında müracaat edeceğimi söyledim. Ben partimizin yetkili organlarına da bu müracaatımı yaptım. Kendileri değerlendirecek, bu konuda partimiz genel nitelikli bir karar aldı. Belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin, il genel meclis üyelerinin istifa etmemeleri gerektiğini noktasında bir karar alındı. Kararı alan birim istifa etmesi gerekenleri de istisna olarak söyleyecek. Eğer şehrimizin şartları itibarıyla ülkemizin şartları itibarıyla bizim Ankara’da milletvekili olarak görev yapmamız, partimizin yetkili organları tarafından uygun görülürse bu noktada bizlere istifa et ve milletvekili adayı ol noktasında bir talimat ve onay gelirse biz nasip olursa 10 Şubat’ta edeceğiz.

Esnaflardan gelen destek gurur ve mutluluk verici bir olay. Ben 11 yıl Bilecik’te hakikaten hiçbir belediye başkanına nasip olmamış bir pozisyondayım. Ben bu anlamda öncelikle hemşehrilerime çok çok teşekkür ediyorum. Şunu da biliyorum siyasetin okulu yok. İnsan yaşayarak siyaseti öğreniyor ve kendini de bu anlamda her ne kadar hakimlikten siyasete giren bir insanım ama siyasete alaylı olarak tanımlayabilirim. Hakikaten bazen düşe kalka bazen yanlış yaparak ama mekanında yerinde yerelde öğrendiğimi düşünüyorum bu noktada. Esnaflarımızın halkımızın da bu anlamdaki bizleri destekleriyle nasip olursa bunu Ankara’da da entelektüel birikimimizi eğitimimizi de bu yereldeki bilgilerimle birleştirerek şehrime insanıma en verimli en üst düzeyde hizmeti yapmayı arzu ederiz. Bu noktadaki durumumuz bu.

10 Şubat tarihinde bize bu onay çıkmadı mı; Bizim için hiçbir kırılganlık hiçbir sıkıntılı hal yok. Çünkü zaten önümüzde 4 yıl, halkımızla imzalamış olduğumuz taahhüt ve sözlerimiz var. Ona gururla şanla devam ederiz. Çıktı, yine ben 2019’a kadar hangi vaatte bulunduysam bu vaatlerimin arkasındayım. Ve 2019’da belediye başkanı adayımızla birlikte Allah sağlık sıhhat verirse biz bu noktadaki vaatlerimizin hemşehrilerimize de hesabını verme konusunda da çalışmalarımız da aynı şekilde devam edecek. Öyle birisi olursa Bilecik adına belki bir şans daha olur. Ne olur, Ankara’da o vaatleri daha hızlı yerine getirmek için kaynak aktarma gibi bir fırsatımız da olur. Ama bu sadece Bilecik değil, ilçelerimizdeki tüm belediye başkanlarımızın da vaatlerinin de bu anlamda yerine getirilmesi noktasında da ağaçtan düşen bu derdi çeken bir insan olarak daha etkin olabileceğimizi de düşünüyorum ben.”

Editör: TE Bilişim