Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, hedefleri arasında, Bilecik'e iki vakıf üniversitesi kazandırmak olduğunu belirtti.

Başkan Selim Yağcı, Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne yaptığı ziyarette, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Belediye çalışmaları hakkında öğretmenlere bilgi veren Başkan Selim Yağcı, belirli aralıklarla okullara ziyaretler gerçekleştirerek, öğretmen ve öğrenciler gözüyle neler yapılabileceği, konularında fikir sahibi olduklarını belirtti.

Başkan Selim Yağcı, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi metropol şehirler arasında kalan Bilecik'in de üniversiteler için en uygun şartları barındırdığını belirterek şunları söyledi:


''Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemiz her alanda şu an gelişim ve büyüme içinde. İnşallah gelecek dönemde şehrimize 2 tane vakıf üniversitesi kazandırmayı hedefliyoruz. Belediye olarak mekan ve diğer alanlardaki desteklerimiz her zaman olacaktır. Böylelikle şehrimizin sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki büyümesine katkı sağlamış olacağız.'' dedi.

''ŞEHRİMİZE 3. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURARAK OTOMATİV SEKTÖRÜNDE YER ALMAK İSTİYORUZ''

Bilecik'e 3. Sanayi Organize Bölgesi kurulması yönünde çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Selim Yağcı, şöyle devam etti:

''Şehrimizde iki tane organize sanayi bölgesi bulunuyor ve 5 bin dönüm üzerine kurulu. Burada 60 civarında fabrika ve 20 bin civarında insanımız çalışıyor. Biz Bilecik'e yeni bir organize sanayi bölgesi planlaması içindeyiz. Dereşemsettin yolu ile Kepirler yolu arasında, 8 bin 500 dönümlük bir arazi var. Yani Bilecik'teki mevcut sanayi alanının yaklaşık bir buçuk katı gibi bir alan var. Özellikle bu projeyi gerçekleştirdiğimizde Bursa'ya yeni yolla birlikte 80 kilometre, Gemlik limanına 50 kilometre gibi bir mesafe oluyor. Bunun gelişmesiyle birlikte ana tema olarak, otomotiv sektörüne dayalı olan bir sanayi gelişimi noktasında da çaba harcayarak, şehrin ekonomi ve sanayi vizyonunu daha üst noktaya çıkarma amacındayız. Önümüzdeki süreçte şehrin bu bahsettiğimiz sermaye birikimini kullanarak, ilimizi daha çok ön plana çıkarmış olacağız.''


''BİLECİK İÇİN OLMAZSA OLMAZLARI YAPTIK, BUNDAN SONRA ŞEHRİMİZİ TANITMAYA YÖNELİK PROJELERE AĞIRLIK VERECEĞİZ''

Bilecik için olmazsa olmazları yaptıklarını, bundan sonraki süreçte şehrin tanıtılması yönünde projeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Selim Yağcı, sözlerine şöyle son verdi:

''Bizler her zaman dediğimiz gibi eğitime ve eğitimle ilgili çalışmalara önem veriyoruz. Belediye çalışmalarından söz edecek olursak eğer, üç aşamalı planladığımız çalışmalar kapsamında ilk olarak, zor bir coğrafyaya sahip olmasına rağmen alt yapı, yol, su, temizlik gibi temel ihtiyaçları yerine getirdik. İkinci aşamada ise şehrin genel görüntüsünü zengin kılacak vizyon eserler yaptık. Bilecik'in plakası olan 11 güzel eser programıyla yola çıktık ve şu an çok şükür bu çalışmaların büyük bir kısmı tamamlanarak, hizmete girdi. Kimisi de kısa süre içinde vatandaşlarımızın hizmetine girecek. Bu çalışmalarımız kapsamında, kongre ve kültür merkezleri, alışveriş merkezleri, spor tesisleri ve yeşil alanlar gibi büyük projeleri hayata geçirdik. Bundan sonraki süreç olan üçüncü aşamada ise şehrimizi tanıtacak turizm ve kültürel faaliyetlere yer vereceğiz. Şehrin altyapı ve sosyal vizyonu adına büyük atılımlar yaptıktan sonra ulaşmak istediğimiz asıl hedefimiz, tarihiyle zengin, kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik'i, Türkiye ve dünyaya tanıtmaktır.''

Başkan Selim Yağcı, ziyaretinde, öğrencilerle birlikte öğle yemeği yedi ve fotoğraf çektirdi.


Editör: TE Bilişim