Eski Belediye Başkanı ve AK Parti Milletvekili adayı Selim Yağcı’nın ,  1299 Uluçınar Tematik Park projesi kapsamında Bilecik’ten Söğüt’e teleferik ve raylı sistem ile bağlantı kurulacağı vaadini vermesi, göreve geldiği ilk yıllardan beri dillendirdiği  fakat gerçekleşmeyen Akasya altından Şeyh Edebali Türbesi’ne  yönelik yapılması planlanan  Teleferik hattı projesini akıllara getirdi.

 Havada kalan bu vaat, vatandaşlar arasında ,  “1 kilometre teleferiği 15 yılda yapamayan  26 kilometrelik  Söğüt yolunu mu yapacak.Şaşırtıcı ve trajikomik bir vaat.” yorumlarına neden oldu.

Yağcı,  Başkanlık yaptığı seçim döneminde “4 istasyondan oluşacak olan ve şehre vizyon katacak proje ile Şelale Park, Kent Ormanı, Şeyh Edebali Türbesi ve Akasya Altı birbirine bağlanacak bir teleferik hattı” vaadini vermişti. Vizyon projesi adı altında oluşturulan proje, yıllar içerisinde yine bir seçim vaadi olarak kaldı ve gerçekleşmedi. Bu gelişmelerin üzerine Yağcı, AK Parti Milletvekili adayı olmak üzere Belediye Başkanlığından ayrıldı ve yine bir seçim vaadi olarak 1299 Uluçınar Tematik Park Projesinin son kapsamı ile ilgili “O günkü şartlara göre Söğüt’e ya raylı sistemle bağlantı kuracağız ya da teleferik sistemiyle. Bu işin odak noktalarından birisi Söğüt. Bilecik’te hızlı tren ve karayolu noktasında çok daha uygun. Bilecik’e gelen ziyaretçiler Söğüt’e ve Ertuğrulgazi’ye ulaşımı noktasında da teleferik veya raylı sistem kullanılarak iki proje arasında bir bağlantı kurmayı düşünüyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilişim