Tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de Kurban Bayramı dolayısıyla her sene olduğu gibi protokol bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene Vali Bilal Şentürk, Milletvekilleri Selim Yağcı, Yaşar Tüzün, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Hakan Keskin, Belediye Başkanı Semih Şahin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, ilçe belediye başkanları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Tören sonrası kutlamaya katılan protokol üyeleri sosyal medya hesaplarından törene ait fotoğraflar paylaşırken, AK Parti Milletvekili Selim Yağcı’nın paylaştığı fotoğraf da bayrama damgasını vurdu. Yağcı’nın, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta protokol masasının arka kısmında kalan afişte fotoğrafı bulunan CHP’li Belediye Başkanı Semih Şahin ile Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bayrağını buzladığı görüldü. Bu görüntüye başta CHP’li, İYİ Partili ve muhalefet kanadından olmak üzere çok sayıda kişi tepki gösterdi.

TÜZÜN’DEN SERT ELEŞTİRİ

Çok sayıda kişi arasında polemik konusu haline gelen buzlu fotoğraf için yine sosyal medya hesabından yorum yapan  CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, “Kaybetmek de erdemliktir derdi büyüklerimiz. Kaybettiği kişinin fotoğrafına bile tahammül edemeyenler Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehit kanlarıyla sulanmış şanlı Türk Bayrağına bile tahammül edemez duruma gelmiştir. Türk Milletinin değerlerini yok saymak kimsenin haddine değildir. Yapılan çirkin paylaşımı kınıyor, sorumlu kişiyi Bilecik ve Türk Halkına havale ediyorum” ifadelerine yer verdi.


 

“SİYASET ÇİRKİNLEŞTİ”

Seçim sonrası Milletvekili Yağcı ile Belediye Başkanı Semih Şahin arasında polemikler ve siyaseten gerilmeler yaşanmıştı. Diğer yandan, muhalefet partileri de Yağcı’nın bu paylaşımını siyaset çirkinleşti olarak yorumlarken, son zamanlarda Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine sahip çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da bu konunun iletileceği öğrenildi.

YAĞCI, “FOTOĞRAFTAKİ BİR HATA”

Buzlu fotoğraf paylaşımına yoğun eleştiri bombardımanı yapılan AK Parti Milletvekili Selim Yağcı, yaptığı kamuoyu açıklamasında, “Kurban Bayramı münasebetiyle protokol bayramlaşması esnasında sosyal medya hesabımdan yayınlanan fotoğraftaki bir hatanın çok farklı noktalara çekilerek siyasete alet edilmesi bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Zira şanlı Türk Bayrağımız ve ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e karşı hassasiyetim ve saygım nettir. Söz konusu fotoğrafta ilimizin seçilen belediye başkanına ve milli değerlerimize hakaret söz konusu değildir” dedi.

 AK Parti Milletvekili  Selim Yağcı’nın CHP’li Belediye Başkanı Semih Şahin’i, Atatürk’ü ve Türk Bayrağını buzlayarak attığı fotoğraf, bayrama damgasını vururken, siyaset çirkinleşti yorumlarına da neden oldu. Tüm bu gelişmelerin ardından CHP’li Belediye Başkanı Semih Şahin’in sessizliğini koruduğu görülürken, konuyla ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağı da merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim