Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Salı günü gerçekleştirilen Belediye Meclis toplantısında, arıtma tesisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yağcı, Akasyaaltı mevkiinde meydana gelen heyelan üzerinden arıtma tesisi çalışmalarının süistimal edildiğini söyledi. Heyelanla birlikte kanalizasyon hattının da kaydığını belirten Yağcı, 3 Milyon TL değeri üzerinde bir hasar olduğunu kaydetti. Yağcı, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Arıtma tesisimiz onu da bilgilendirmek istiyorum. Biliyorsunuz heyelan sebebiyle bazıları bunu da süistimal ediyor. Bizim yıllar önce yapma ana kanalizasyon sistemimiz "sifon sistemi" diye bir sistemle yapılmış. İçindeki basınçla hareket eden zannedersem bir sistem. Yaza girerken olan büyük heyelanla bizim kanalizasyon hattımızın olduğu bölge ciddi bir zemin kaydı. AFAD'da 3 Milyon TL üzerinde bir zarar oluştu. Biz bununda yapımına ilişkin olarak AFAD'la gerekli görüşmeleri yaptık.

Başbakan yardımcımızın da onaylarını alarak AFAD dairesi başkanlığından buraya ilişkin olarak bir talebimiz var. Ona göre önce orada kayan zemine zemin oluşturup belki fore kazıklar çakılarak orada yol oluşturulacak ve aynı cüzdan üzerine yeniden o kanalizasyon sistemi işleyecek.

Bu sistem önde kopma da olsa kapanma da olsa sitem sifon sistemi olduğu için tahliyesi maalesef Şeyh Edebali hazretlerinin türbesinin karşısında. O arıza olduğunda depmesi ve tahliyesi oradan oluyor. Bundan belediye başkanı olarak bu konulardaki hassasiyetimde herkes tarafından bilinir. Son derece üzüntü duyuyoruz. Ama bu sistem böyle bir şey olduğu için ve maliyeti de yüksek olduğu için bunu devlet eliyle bir afet kapsamında değerlendirildiği için heyelan karşılığı olduğu için bunun çözümü noktasında afet işlerine müracaat ettik. Oradaki değerlendirmenin ve kaynağın gelmesini bekliyoruz. Gelir gelmez de inşallah oradaki o durumu gidereceğiz. Yoksa orada küçük bir iş olup da bizim ihmalimizin de ve ya yapmak istemeyişimizden dolayı olan bir eksiklik, arıza da söz konusu değil. Kamuoyu ve meclis üyelerimiz tarafından bu da bu anlamda bilinmesini arzu ediyoruz.”                          

 

Editör: TE Bilişim