AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresine Bilecik’ten Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da katıldı. Kongre, Türkiye'nin her bölgesinden partili, sivil toplum örgütü, işçi ve memur sendikaları ile işveren sendikaları üyeleri, yabancı ülkelerin siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı 40 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Yağcı ve Bakıcı kongrede bulunduklarını attıkları sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarla takipçilerine duyurdular. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı; “AK Partimizin 1. Olağan Kongresi için Ankara'dayız. Hep birlikte Yeni Bir Türkiye için bugün tarihi bir gün.” ve “Yeni Türkiye'nin Lideri, Milletin Adamı, halkın seçtiği 12.Cumhurbaşkanımız konuşmalarını yapıyor.” Mesajlarını paylaşırken, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; “1.Olağanüstü Büyük Kongresinin heyecanını yaşıyoruz. Büyük Kongremiz ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun.” tivitini gönderdi.

AK Parti kongresinde Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bin 245 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterildi. Kongrede tüm delegeler, aday olarak adını Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Ahmet Davutoğlu ismi üzerinde birleşti.



Editör: TE Bilişim