Cafer Elmas

Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, 4. istişare toplantısını gerçekleştirdi. Vezirhan Yörsan Tesislerinde düzenlenen yemekte hem spor hem siyaset dünyasını bir araya geldi. Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından organize edilen yemekte konuşan Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun, amatör sporun gelişmesi için belediye başkanlarından destek istedi. Osmeneli, Bozüyük ve Bilecik merkezdeki sentetik saha yapımının tamamlandığını belirten Tosun, şöyle konuştu:

“Sizlerinde takdir ettiği gibi bu tür toplantılar kulüplerimizi tanıtma, yöneticilerimizi, başkanlarımızı tanıtma, birleştirme toplantıları. Bundan biz son derece keyif alıyoruz. Böyle Belediye başkanlarımızı yanımızda görünce daha çok keyifleniyoruz. Onların desteklerine kulüplerimizin ihtiyacı var. Sağ olsunlar bütün başkanlarımız bulundukları bölgelerde amatör spora büyük destekler veriyorlar. Ben kendilerine katılımları için ayrıca amatör spora verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum, bu desteklerin devamını diliyorum.

İyi projeler üretiyoruz, yapıyoruz. Osmaneli ilçesindeki sentetik sahamız bitti, bu hafta maçlarımızı oynatacağız orada. Geçmişte biliyorsunuz Söğüt bitti, Bozüyük, Bilecik merkez bitti. 2015 yılına Bilecik İstasyondaki sentetik saha yapılması 2015 programına alındı. Önümüzdeki sezon orda da maçlarımızı oynatırız.

Değerli devletimizin, değerli başkanlarımızın sayesinde bu dönem gerçekten spor baya bir yol aldı ama tabi biz bunlardan mutluyuz ama eksiklerimiz de var. Biz öncelikle başkanlarımızdan yapılan sentetik sahaların ışıklandırılmasıyla ilgili destek bekliyoruz. Çünkü malum kışın özellikle sahalarımız yeterli gelmiyor. Sporcu kardeşlerimiz okul, dershane derken idman saatleri çakışıyor. Hatta hakem kurulu başkanımızla geçen görüştük. Keşke ışıklandırmamız olsa gece maçlarımızı oynatabilsek. Başkanlarımızın da destekleriyle amatör spor daha da iyi yerlere gelecek.”

Tosun’un ardından söz alan Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, “Belediye Başkanlığı olarak spora elimizden geldiği kadar destek veriyoruz. Başkanlarımızda burada. Onları da canı gönülden inanıyorum ki zor şartlarda bizde sporun içinde olmak istiyoruz, gençlerimizi yeşil sahalara çekmek istiyoruz. Biliyorsunuz ki kış şartlarından dolayı baya bir mağdur olduk. Sahalarımız kar dolayısıyla zarar gördü ama burayı yavaş yavaş düzelteceğiz. Projelerimiz var, ilerleyen zamanlarda Vezirhan’a da güzel bir çim sahamızın olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Duymuş’un konuşması sonrasında söz alan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, sporun birlik, beraberlik, sevgi hoşgörü ve kardeşlik anlamına geldiğini ve bunların sporda yaşatılması gerektiğinin belirterek, şunları kaydetti:

“Spor; birlik, beraberlik, sevgi, hoşgörü ve kardeşliktir.  Gerçekten bunların sporda yaşatılması lazım. Spor her şehrin tanıtımı için en önemli araçtır. Bilecik olarak gerek takımlar bazında gerekse bireysel sporlar bazında şehrimiz adına tanıtım noktasında istenen performansta ve konuda değiliz. Bunu kabul etmemiz lazım ve özeleştiri yapmamız lazım. Dönem dönem inişler çıkışlar oluyor ama Nusret Beyin şahsında amatör spor kulüpleri yeni bir nüve olmuştur.

Sporun temel anlayışından hareketle birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü anlayışından hareketle camianın bütün unsurlarının bir araya getiriyor. Burada birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu birliktelikler güzel günlerin müjdecisi olsun.

Bilecik olarak en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimiz. Birbirimize karşı sevgimiz, saygımız, hoşgörümüz, ön yargılardan uzaklaşarak bir araya gelebildiğimizde mütevazı ölçekte küçük olmanın avantajlarını kullanabiliriz. Ama birbirimize dışarıdan baktığımız ön yargılardan kurtulmamız lazım. Spor camiası da birbirinin eksikliklerini araştıran değil, eksikliklerini gideren ve gerçekten birbirini tamamlayan noktada hareket ederse bizler Belediye Başkanları olarak alt yapıyı oluşturursak, Gençlik Spor Müdürlüğümüzün organizasyonunda el birliğinde yaparsak niye bizden şampiyonlar çıkmasın? Niye bizden de birinci liglerde oynayan takımlar çıkmasın? Ama olaylara yüzeysel bakmayalım. İşte bu çok önemli. Bir masa etrafında oturup bir çorba içip dağılmak değil, böyle oturdukça birbirimizi tanıyoruz. Birbirimizi kızacak, birbirimize sıkıntı olacak bir şeyin olmadığını anlıyoruz. Aslında hepimiz aynı yolun yolcusu olduğumuzu anlıyoruz. Sorunları halletmek ondan sonra daha kolay oluyor.

Bilecik belediyesi olarak bir sloganı ortaya koyuyoruz. Dedik ki; ‘Hep birlikte daha iyiye daha güzele’ ulaşalım dedik. 11 yıldır bunun çabası ve gayreti içerisindeyiz. Sporda eksiklerimiz var ama hedefimiz büyük. Bu nüveleri geliştirerek belediye başkaları olarak bizler de alt yapıyı, gençlik spor genel müdürlüğümüz ve bakanlığımız dahil tesisleşmede çok ciddi katkılar sağlıyorlar. Gençlerimize güzel bir gelecek hazırlamanın hep birlikte keyfini yaşayalım. Bu çalışma içerisinde olalım. Böyle güzel bir organizasyonu tertipledikleri için Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başta olmak üzere tüm spor camiasına teşekkür ediyorum.”

ASKF tarafından düzenlenen toplantıya; Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASFK) Genel Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hasan Kocatepe, Giyim ve Mensucatçılar Odası Başkanı Haşim Balcı, Garanti Bankası Müdürü Hüsnü Bayrakçı  ile amatör spor kulüplerinin temsilcileri katıldı.

 

Editör: TE Bilişim