Belediye Başkanı Selim Yağcı, muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık da katıldı. Yağcı, muhtarlarla buluşmasında, mahallelerde yürütülen projeler hakkında bilgi verirken, muhtarlar ise yapılan hizmetlerde eksik noktaları Başkan Yağcı’ya iletme şansı buldu. Yağcı, muhtarlara; altyapı sorunları, otogarı yapımı, arıtma tesisi, Kent Müzesi, Osmanlı Tarih Şeridi projesi, Katı atık dönüşüm tesisi,  katı atık tesisi projelerinin son durumu hakkında bilgiler verdi. Yağcı, konuşmasında şunları söyledi:

“Keşke yapmasaydık diyeceğimiz işlerimiz yok”

“3 dönemdir birlik ve beraberlik içerisinde el ele hizmet etme çabası gayretindeyiz. Hizmet ettiğimiz noktalar rastgele bir toprak parçası değil. Üzerinde bizi biz yapan değerlerin olduğu topraklardayız. Onun için çalışmalarımız çok daha anlamlı ve çok daha önemlidir. Tarihin önemli olaylarına şahitlik etmiş topraklarda yaşıyoruz. Geriye dönüm 11 yılın muhasebesini yaptığımızda keşke dediğimiz işler yok denecek kadar az. Eksiklerimiz, hatalarımız mutlaka olur ama her zaman şunu arzu ettik şehrimiz için en iyisi, en güzeli nasıl olacaksa onu yapalım dedik. Halkımızın en iyi hizmeti ulaştıralım düşüncesi içerisinde olduk.

“Altyapıda 15. sıradayız”

Muhtarlarımız olarak şehrimizin genel halini hepiniz biliyorsunuz. 2004 yılında başladığımız zaman Bilecik bir gün gelecek adım attığımız her yer sıcak asfalt ve parke olacak dediğimizde bazıları buna hayal diyordu. Şehrin ortasından geçen yolu bile sıcak asfalt değilken, şehrin bütün sokakları nasıl olacak? Tevfikbey Caddesi’ni kazdığımızda altyapıya girdiğimizde, ‘kazdılar ama bunları kapatamazlar’ denilen bir şehirde bugün altyapı çalışmaları arasında 15. sırada yer alıyoruz. Devletin resmi verileriyle de çalışmalarımızın şekillendiği, kayıt altına alındığı bir başarıyı birlikte gerçekleştirdik.

Bu başarı, bizlerin tek başına yaptığı şeyler değil. Meclis üyelerimizin, çalışma arkadaşlarımızın, mahallelerimizdeki siz muhtarlarımızın yardımları, yol göstermeleri, bildirimde bulunma çerçevesinde hep birlikte gerçekleştirdik. Nerede taş üstüne taş koyuyorsak, memleket olarak hepimiz ondan faydalanıyoruz. Nerede bir çukur varsa ondan hep birlikte zarar görüyoruz. En büyük gücümüz birbirimizi sevmemiz, konuşmamız, dertleşmemiz. Geçen dönem muhtarlarımızla bu anlamda periyodik toplantılar yapıyorduk. Bu dönem biraz bunu aksattık. Bugün bu noktada bir başlangıç yaptık. Bundan sonra da en az 3 ayda bir bu toplantıları yapmak istiyoruz. 

Editör: TE Bilişim