Belediye Başkanı Selim Yağcı, geçtiğimiz hafta başka bir şehirden getirilerek ilimize bırakılan sokak köpekleri konusunda açıklama yaptı. Köpeklerin nereden getirildiğinin henüz saptanamadığını söyleyen Yağcı, yavru ve yardıma muhtaç olanları Bilecik Belediyesi hayvan barınağında koruma altına aldıklarını ancak daha fazla yerleri olmadığı için tüm köpeklere bakamadıklarını söyledi. Diğer şehirlerden dönem dönem ilimize köpek getirme durumuyla karşılaştıklarını ifade eden Yağcı, bu köpeklerin sağlıklı olduğundan emin olmak için Belediye veteriner hekimlerinin muhakkak aşılama yaptığını söyledi.

Daha önce hayvan barınağının genişletileceği yönünde açıklamaları bulunan Yağcı, bu konuda çalışmalarının sürdüğünü, geçtiğimiz haftalarda ilimize gelen Bakan Veysel Eroğlu’na da konuyu açtığını, önümüzdeki dönemde barınağı genişletip şartlarını da daha iyi hale getireceklerini söyledi. Başkan Yağcı, aslında barınak uygulamasını çok doğru bulmadığını, hayvanların mümkün olduğunca insanlarla birlikte tutulması gerektiğini, ancak bazı vatandaşlarımızın sokak hayvanlarına karşı tepkili olduğunu söyledi. Sokak köpeği gördüğünde belediyeyi telefonla arayarak şikayet edenlerin bulunduğunu belirten Yağcı, halkımıza hayvan sevgisini kazandırmak gerektiğini kaydetti.

İleriki dönemde, sokak hayvanlarının özgürce koşup oynayabilecekleri, çevresi çitle çevrilmiş bir doğal yaşam alanı yapmayı düşündüklerini belirten Yağcı, asıl önemli olanın insanımıza hayvan sevgisini kazandırmak ve onların da bizim gibi yaşam hakkına sahip olduğu bilincini aşılamak olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim