Belediye Başkanı Selim Yağcı, İsrail’in Filistin’e başlattığı saldırılarda hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazına katıldı. Cuma namazı sonrası Şeyh Edebali Türbesi Orhangazi Camiinde kılınan namaz sonrası yapılan basın açıklamasını dinlerken gözyaşlarını tutamayan Yağcı, yaptığı açıklamada İsrail zulmüne lanet etti. Müslümanların birlik beraberlik içinde olması gerektiğini belirten Selim Yağcı açıklamasında şunları söyledi:


 “Gerçekten bu Cuma buruk bir Cuma gününü yaşıyoruz. Buruk bir Ramazan ayı yaşıyoruz. Maalesef her Ramazan ayına isabet eden böyle üzücü olaylarla karşılaşıyoruz. İslam dünyasının, özellikle de Filistinli kardeşlerimizin bu acısını ta yürekten hissediyoruz ve bu acıları paylaşıyoruz. Bu zalimane olaylar, bizlerin birlik ve beraberliğe ne kadar ihtiyacımızın olduğunun en büyük göstergesidir. İnşallah zalimlerin bu yaptıkları, hiçbir zaman yanlarında kar olarak kalmayacaktır ve İsrail'in yaptıklarını lanetliyoruz. Cenabı Allah, bu Cuma gününün yüzü suyu hürmetine onları, kahru perişan etsin. Müslüman kardeşlerimize de en kısa zamanda birlik ve beraberlik, kardeşlik ve sevgi duygusu etrafında toplanmaları ve kendilerine gelmelerini nasip etsin. Çünkü Peygamber Efendimiz de bir hadisi şeriflerinde; bir yerde bir kötülük gördüğünüzde onu önce elinizle düzeltmeye çalışın, buna gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltilmesi noktasında telkinde bulunun, buna da gücünüz yetmiyorsa ona kalbinizle, inançlı bir mümin olarak buğz edin ve kötüleyin şeklinde buyuruyor.  



Etrafta bu kadar haksızlıklar olurken, Müslümanlara bu kadar zalimane insafsız bir tarz ve tavırda bulunulurken, bu noktada duyarsız olan kardeşlerimizin de bir an önce kendilerine gelerek, bu olayları sahiplenmelerini ve en azından kalben dua etmelerini temenni ediyoruz. Tabi ki bunların hepsi bizleri için bir ders. İnşallah bunların, bizim birliğimize beraberliğimize, gelecek zamandaki güzel günlerimize de bir ihbar niteliğinde olsun. Tüm vefat eden Filistinlilere ve dünyanın dört bir köşesinde zulme uğrayan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. İnşallah bu zulüm en kısa sürede son bulur diye dua ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim