Korkmaz Kesik

İl Genel Meclisinin aldığı kararla Pelitözü Gölpark’ın Bilecik Belediyesine, tahsis edilmesinden dolayı Belediye Başkanı Selim Yağcı, il genel meclisine teşekkür ziyaretinde bulundu.  İl Genel Meclisi 2014 yılı içerisinde 2. Olağanüstü toplantısı gerçekleştirilirken Başkan Yağcı teşekkür amacı ile İl Genel Meclis üyelerini ziyaret etti. Pelitözü Gölpark’ın Bilecik Belediyesine, tahsis edilmesinden dolayı il genel meclis üyelerine teşekkürlerini sunan Yağcı, “Bilecik'te yereliyle geneliyle, birlik beraberlik içerisinde, kardeşçe, şehrimizin bugününü iyileştirme çalışmalarını yaparken geleceği de, gelecek nesillere de daha güzel bir Bilecik bırakma noktasında hepimiz canhıraş bir şekilde çalışıyoruz.” dedi. “Mutlaka aramızda görüş ayrılıkları olacaktır; ama ben hepinizin yüreğini, kalbini çok iyi biliyorum.” diyen Yağcı, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Hepimizin amacı daha güzel bir Bilecik'i, daha iyi bir Bilecik'i her noktasıyla tanınmış, gelişmiş ve içinde yaşayanlara güven veren, gurur veren bir Bilecik'i oluşturma noktasında tüm meclis üyesi arkadaşlarımız, tüm siyasi parti mensubu arkadaşlarımızın bu anlamda düşüncelerinin böyle olduğunu, bu amaç doğrultusunda hareket ettiklerinden eminim. Ben de halkımızın teveccühü ile 11 yıldır Bilecik belediye başkanı olarak görev yapıyorum. Gerçekten bu görev süremiz içerisinde il genel meclisimizle her zaman güzel paylaşımlar içerisinde olduk. Öncelikle bugün ve geçmişi de düşünerek sizlerin şahsında bu zamana kadar görev yapan tüm il genel meclisi üyelerimize bu ortak, güzel, şehrimiz adına verimli çalışmaları dolayısıyla ve birlik beraberlik içerisinde çalışmaları dolayısıyla teşekkür ediyorum.


“BİRİLERİ FİTNE FESAT SOKMAYA ÇALIŞSA DA…”

Esas özel olarak söylemek istediğim birileri fitne fesat sokmaya çalışsa da, farklı amaçlarla yorumlamaya kalksalar da, özellikle o son dönem içerisinde biliyorsunuz Gölpark projesi Bilecik açısından çok önemli projelerimizden birisidir. 2004 yılından itibaren gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz ve bugün de büyük şartları içerisinde, genel şartları içerisinde gerçekleştirdiğimiz ama eksiklikleriyle birlikte inşallah daha da mükemmelleşecek ve şehrimizin bugünü ve geleceği anlamında çok önem arz eden bir projedir. 2004'te nasip olmadı, o dönemin şartları içerisinde sağ olsun muhtarımız, köy tüzel kişiliği olarak burayı işletmeyi düşündü; ama bu hizmetlerin değişen, gelişen Bilecik'teki bu hizmetlerin bir köy tüzel kişiliği anlayışıyla devam ettirilmesi, halkımıza daha verimli hizmet sunulabilmesi mümkün değildi. 2009 sonrasında il genel meclisimiz sağ olsun, mülkiyette kendisine ait olduğu için yapmış olduğu projelerle, kalkınma ajansı destekleriyle ve belediyemizin de kısmi yaptığı yaptırımlarla birlikte orada Gölpark gerçekten halkımızın beğenisine sunulan güzel bir çalışma oldu, güzel bir eser oldu. Bu eserde emeği geçen herkes, bunun gelecek zaman dilimi içerisinde hem hayır duasını hem de insani olarak o gururu, keyfi yaşaması hakkıdır diye düşünüyorum.

“ARTIK HER ŞEY PROFESYONELLİK VE UZMANLIK İŞİ”

Tabi artık her şey profesyonellik ve uzmanlık işi. Hizmet sektörüne, takdir edersiniz ki, belediyeler daha yatkın, daha verimli hizmetleri sunabilme açısından, özellikle park ve bahçe hizmetlerini sunabilme açısından belediyelerimiz daha fazla antrenmanlı. Biz de bunları da dikkate alarak Bilecik'te yaşayan, artık ilçeden gelenler de oluyor, dışarıdan misafirlerimiz geldiğinde de ağırladığımız mekânlardan biriside Gölpark. Burasının ilimiz açısından daha verimli, daha etkili kullanılması noktasında ekonomiyi veya başka şeyleri düşünmeden Gölpark'a bir anlamda Belediye olarak biz talip olduk. Sizlerde büyük bir çoğunlukla oy birliği ile vermeyen arkadaşlarımızın gerekçelerini de biliyoruz bunun Bilecik açısından daha verimli olarak kullanılması inancıyla Bilecik Belediyesi'ne tahsisine karar verdiniz. Ben bu güvenden, bu iyi niyetli çalışmadan ve katkılarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz birlikte Bilecik'iz. Birimiz eksik olduğu zaman Bilecik'te bu rengin, güzelliğin olmayacağına inanan insanlardan birisiyim ve birlikte şehrimizin gelişimi noktasındaki asgari müştereklerde her zaman bir arada olacağımızdan eminim. Böyle birlik ve beraberlik içerisinde daha güzele ulaşmak temennisiyle çok fazlada bu anlamda vaktinizi de almak istemiyorum ama sizlerinde Belediye hakkında gelişmelere ilişkin sorularınız varsa Başkanımızda izin verirse onları da cevaplandırmak istiyorum. Hep daha iyiye ve daha güzele diyerek hepinize saygılar sunuyorum.

Editör: TE Bilişim