MHP’li Belediye Meclis üyeleri dün gerçekleşen meclis toplantısının ardından bir basın açıklaması yaparak, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın ve AKP grubunun toplantılarda muhalefet partilerinin önergelerini gündeme almamalarına tepki gösterdi.

Ocak ayı meclis toplantısının ardından konuyu “MECLİS GÜNDEMİNE AKP AMBARGOSU” haberimizle gündeme getirmiş ve 9 aydır yapılan toplantılarda muhalefetin tek bir önergesinin dahi gündeme alınmadığını yazmıştık. Haberin ardından gazetemize açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, “iktidar güçlerini kullanarak muhalefetin önergelerini gündeme almayacaklarını” söylemişti.


Bu açıklamanın ardından dün gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısının ardından MHP grubu bir basın açıklaması yaptı. Yağcı ve ekibinin seçimlerde %39 oy aldığını hatırlatan Meclis Üyesi Av. Pervin Taşçı, geriye kalan büyük yüzdeye söz hakkı tanınmadığını söyledi ve “Selim Yağcı Bilecik'in değil, yalnızca AKP seçmeninin başkanı olduğunu kanıtlamıştır” ifadesini kullandı. MHP İl Başkanı Mehmet Yılmaz ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Aydemir’in de katıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Bilecik Halkı; Bilecik Belediyesi başkanı sıfatını taşıyan Selim Yağcı 12 Ocak 2015 tarihinde yerel gazetelerimizden birine yapmış olduğu talihsiz açıklamalarla Bilecik'in değil yalnızca AKP seçmeninin başkanı olduğunu kanıtlamıştır.

'İktidar gücünü kullanarak muhalefetin önergelerini gündeme aldırmayacağını' belirten Selim Yağcı ve ekibi seçimlerde %39 oy almıştır. Geriye kalan büyük yüzdeye yani kendisinden olmayan muhalefete söz hakkı tanımamaktadır. Bizler seçildiğimiz günden itibaren Bilecik'in sorunlarını ve Bilecik'e faydalı olabilecek konuların gündeme alınmasını istedik. Bizlere oy veren-vermeyen herkesin sesi olmaya çalıştık. 12 Ocak tarihli gazeteye yaptığı açıklamasında, her ne kadar bizlerin şov yaptığı gibi asılsız ve yersiz beyanlarda bulunmuşsa da meclise sunmuş olduğumuz önergelerle ilgili görüşlerini dile getirirken 'bu önergelerde haklı olduğumuzu zaman zaman dile getirmiştir. Gündeme alınmasını kabul etmediği önergelerimize ilişkin çalışmaları daha sonra yapacaklarını dile getirmiştir. Bizler madem ki şov amaçlı yersiz önergeler veriyoruz peki kendisi neden daha sonra bu önergelerdeki projeleri yapmak istediğini söylüyor? Bilecik ile ilgili çalışmalarımızı (ki çoğunu kendisi de uygulamak istediğini belirtmiştir) yok sayarak Bilecik halkının iradesini yok saymıştır.

İstanbul'da Bilecik'i tanıtmak adına 1 gecede yüz binlerce lira harcayan başkan, İstanbul milletvekiline Bilecik'i ilçe olarak tanıtmak için mi bu kadar para harcamıştır yoksa şov için mi? Seçimlere 3 ay kala her gece sanatçı getirip vatandaşları çaya, pastaya, konsere davet edip kongre merkezinde şov mu yapmıştır? Bu şov için harcanan paralar kimin parası ile yapılmıştır?

Sayın başkanı bu talihsiz açıklamalarından dolayı kınıyor, Bilecik seçmeninden özür dilemesini umuyoruz. Bizler Bilecik'e en iyi hizmeti vermek için seçildik ve bu sorumluluk duygusu ile yılmadan görevimizi yapmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilişim