Şehrin çeşitli yerlerini anıtlarla süsleyen Bilecik Belediyesi, son olarak Şeyh Edebali Üniversitesi önüne diktiği anıtla dikkat çekiyor. Anıtın üzerindeki kitabın kapağında ve iç sayfasında Başkan Selim Yağcı’nın imzasının bulunması, “Başkan anıtın kitabını yazdı” esprisini beraberinde getiriyor.

Bilecik Belediyesi, şehrin çeşitli yerlerine diktiği anıtlara bir yenisini daha ekledi. Şeyh Edebali Üniversitesi önüne dikilen “Eğitim” temalı anıt geçtiğimiz günlerde kaidesine yerleştirildi. Çevre düzenlemeleri devam eden anıtın üzerinde Einstein’ın meşhur E=mc2 formülü, DNA sarmalı, molekül ve harf motifleri bulunurken, ön yüzünde Şeyh Edebali’nin meşhur sözü “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ifadesi yer alıyor.

Yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki anıtın en üstünde eğitim meşalesi, meşalenin altında ise dev bir kitap bulunuyor. Heykele dikkatli bakanlar, kitabın kapağında ve iç sayfasında “Hep birlikte daha iyiye, daha güzele – Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı” yazdığını fark ediyor. Bu durum Başkan anıtın kitabını yazdı” esprisini beraberinde getiriyor. 

Editör: TE Bilişim