Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 24 yabancı ülkeden 89 yabancı uyruklu kişinin 19 ilde 1830 dekar tarım arazisi edindiğini belirtti. Yabancı uyruklu kişilerin tarım arazisi aldığı iller arasında Bilecik’in de olduğu öğrenildi.

Sözcü’de yer alan haberde 24 yabancı ülkeden 89 yabancı uyruklu kişinin 19 ilde 1830 dekar tarım arazisi aldığı bu iller arasında Bilecik’in de bulunduğu belirtildi. Sözcü gazetesinde yer alan haberde şu bilgiler aktarıldı:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesini yanıtladı. Özhaseki, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından edinilen bilgiye göre, 6302 sayılı Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 3 Mayıs 2012 tarihinden itibaren 24 yabancı ülkeden 89 yabancı uyruklu kişinin 19 ilde 1830 dekar tarım arazisi edindiğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı, yabancı kişilerce edinilen arazinin bulunduğu illerin Ankara, Antalya, Aydın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Trabzon, Yalova ve Yozgat illeri olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim