Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas, 31 Mart seçimlerinin ardından Vezirhan’ın yeni Belediye Başkanı olarak seçilen Hüseyin Ocak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Vezirhan’ın gelecek planları hakkında kısa açıklamalarda bulunan Başkan  Ocak, “halka rağmen değil halk ile birlikte çalışacağız” vurgusu yaptı.

31 Mart seçimlerini değerlendiren ve  yapılan kampanya döneminde hiçbir vaatte bulunmadığını söyleyen Başkan Ocak, “ Vatandaşa, sizler gibi memlekete hakkında bir tasarrufumuz var. Memleket hakkında önerisi olan kişilerle de biraraya gelerek onları dinleyeceğiz ve  öne çıkan başlıkları değerlendireceğiz. Millet ne istiyorsa onu yapacağız, millete rağmen hiçbir şey yapmayacağız dedik.”şeklinde konuştu.

“HER SİYASİ GÖRÜŞTEN İNSANI ARKAMIZDA TOPLAYABİLDİK”

Vezirhan’daki yerel seçimlerde, parti kimliğinden daha çok kendi ismiyle ön plana çıkmasını değerlendiren Ocak, “Biz bir siyasi hareketin temsilcisi olarak çıktık ama yerel seçimler, daha çok adayların öne çıktığı seçimler oluyor. Biz de burada öne çıktık. Diğer yandan biz burada isteyen değil istenilen olduk.  Halkımız tarafından aday olmamla ilgili yaklaşık 2 dönemdir bir talep vardı.  Bu seçim döneminde de onları dinleyerek aday olduk. İnsanlar da bizi layık gördükleri yere getirdiler. Kayıtsız şartsız her siyasi görüşten, her renkten olan insanları arkamızda toplayabildik.” İfadelerine yer verdi.

“BELEDİYEYİ 1.5 MİLYON CİVARINDA BİR BORÇLA TESLİM ALDIK”

Belediyeyi 1,5 Milyon civarında bir borçla teslim aldıklarını söyleyen Başkan Ocak, “Bütçe ile alakalı sıkıntılı bir durumumuz da var. Belediyeyi 1.5 Milyon civarında bir borçla teslim aldık. Vezirhan beldesinde bu dönem öncesine kadar diğer döneme hiç borç kalmamıştı, ilk defa borçlu bir belediye devrediliyor.  Bu borcun esnafa olan kısmı bizi ciddi derecede rahatsız etti. Biz de ilk olarak vatandaşımızı mağdur etmemek adına bu borcu bitirmek istiyoruz. Bu bitene kadar da rutin işlerimizi yapalım, yatırım noktasında hiçbir şey düşünmeyeceğiz. İnsanlarımızı rahatlattıktan sonra çalışmalarımızı yapacağız.” Şeklinde konuştu.

“ÖTELENEN DERTLERİ ÇÖZMEK İSTİYORUZ”

Vezirhan’ın gelecek yatırım planlarından bahseden Başkan Ocak, “Vezirhan, yüzölüçümü ve nüfusuna oranla geliri yüksek olan bir belde. Yatırımlarını aşağı yıkarı tamamlamış bir belde konumundayız. Çevresinde fabrika ve sanayi kuruluşlarının olması da maddi anlamda bir katkı sağlıyor. Hizmet noktasında çok yüksek perdede olan bir ihtiyacımız yok ama bu demek değil ki biz hizmet etmeyeceğiz, beldemizin hiçbir ihtiyacı yok. Elbette ki var. Yerel yöneticiler seçildiği zaman yaptıklarıın görülmesi için hemen üstyapıya, görünen tarafa yatırım yapmak ister. Biz de ötelenen dertleri çözmek istiyoruz. Örneğin Vezirhan’ın altyapısı  yaklaşık 30 yıl önce yapıldı fakat artık yenilenmesi gerekiyor. Biz üste değil, toprağın altına gireceğiz dedik. Biz başkalarının yapmadığını yapacağız.

“ÇÖP SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN UĞRAŞACAĞIZ”

Çevre kirliliği ile alakalı ciddi bir sıkıntı var. Bu noktayı çözmek için uğraşacağız. Bir çöp sorunumuz var. Çöp, Vezirhan’a hiç yakışmayan bir yerde. Bunun etkisini nasıl azaltabiliriz diye düşüneceğiz. Eğitimle ilgili hayallerim çok yüksek. Burada bir okulumuz var.  Bilecik’in örnek göstereceği bir okul haline getirmek istiyoruz.

“NÜFUSUMUZU ARTTIRMAK İÇİN KONUT YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Birçok sanayi kuruluşumuz var. Yaklaşık 3100 civarında bir nüfusumuz var ama bu sanayi kuruluşlarının yaklaşık beşte biri burada çalışıyor.  Buralara işçi verebilecek düzeyde bir nüfusumuz yok. İnsanlar çalışmak için buraya dışarıdan geliyorlar. Burasının nüfusunu büyütmek için illaki konut da yapmanız gerekiyor.

“KERVANSARAY OTEL OLACAKSA MUTLAKA BİR SPA YAPILMALI”

Kervansaray şu anda atıl durmuyor, Vakıflar tarafından bir işletmecisi var.  Kiraya verildi ve çalıştırlacağı söyleniyor. Gönül isterdi ki orası planlanırken bir Turizm Meslek Yüksekokulu veya farklı bir amaçla kullanılsın ama maalesef olmadı. İçerisinde de eksikleri var. Şu anda adı otel. Çok güzel bir yapı. Eğer burası otel olacaksa muhakkak bir spası olması gerekiyor. Biz bunu Vakıfların idarecileri ile de paylaşacağız. Orası yanındaki cami ve eski  hamam ve hanıyla komple bir alan. Eğer bir spa merkezi yapılma durumu olursa 5 yıldızlı bir otel olmasa da Bilecik’in ihtiyacı olan 5 yıldızlı otel ihtiyacını karşılayacak potansiyele sahip bir yer.

Bunlar şimdilik başlıklar halinde söyleyebileceğimiz noktalar. Bu konuların hepsini halka soracağız. Onların taleplerine göre hareket edeceğiz. Bizlere gösterdiği teveccühden ötürü halkımıza yeniden teşekkür ediyorum”dedi.

Ziyaretinden dolayı gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas’a teşekkür eden Başkan Hüseyin Ocak’a Cafer Elmas da yeni görevinde başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim