BİLECİK Osmaneli karayolu üzerindeki ormanlık alanda bilinmeyen nedenle çıkan yangın şiddetli rüzgar nedeniyle kısa sürede yayıldı. Orman İşletme Müdürlüğü alevlere 7 arasöz ve 3 helikopterle müdahale ederek söndürmeye çalışmalarına başladı.

Osmaneli ilçesi karayolu üzerinde Vezirhan-Bayırköy Beldeleri arasında kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanda yüksek gerilim hattı trafosu nedeniyle yangın çıktı. Dumanların görenlerin ihbarıyla Bilecik Orman işletme Müdürlüğü’ne bağlı 7 arasöz ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nden gelen 3 helikopter yangını söndürme çalışmalarına başladı.

Ayrıca çevre ile ve ilçelerden de çok sayıda belediye itfaiye ekipleri yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kısa sürede yayıldığı ekiplerin hem karadan, hem de havadan helikopterle yangını kontrol altına almaya çalıştığı belirtildi.

Vali Bilal Şentürk olay yerinde

Vali Bilal Şentürk yangının olduğu yere gelerek bizzat çalışmaları yakından takip ederken, “Bütün ekiplerimizle seferber olmuş vaziyetteyiz.Bu mevsimde maalesef karşılaştığımız durumlar bunlar.Alana giriş zor ama kontrol edilebilecek bir bölge.Araçlarımızla alana gireceğiz ve söndüreceğiz inşallah.” Dedi.

Editör: TE Bilişim