Cafer Elmas

Atıl durumdaki bakımsız Cumhuriyet İlköğretim Okulu velilerin gayreti ile adına yakışır bir okul haline gelmeye başladı.


Bu eğitim-öğretim yılının başında, bakımsızlığını gündeme getirdiğimiz Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda, velilerin girişimleriyle hummalı bir yenileme çalışması başladı. Okula, iki yıldır bozuk olan ve tamir ettirilmeyen fotokopi makinesinin yerine yeni bir fotokopi makinesi ve projektör gelirken, atıl durumda bulunan okul bahçesindeki tüm inşaat malzemeleri de temizlendi.



Atatürk büstündeki silik “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısı, idare eder şekilde, yeniden yazıldı. Bazı velilerin girişimi ile okul tuvaletlerinin tüm fayanslarının yenilendi.

Bilecik Belediyesi, mutfaklı bir öğretmenler sınıfı yaptırırken, BİEN Seramik fabrikası okulun dış cephe ve mantoluma işini üstlenerek yapımına başladı. Küçük sanayide demirci Hakkı’nın okulun dış demir kapısını yapacağı öğrenilirken, Osman Cevher tarafından okulun mermerlerinin yenileneceği belirtildi ve mermerler dün okulun bahçesine indirildi.

Yapılan son tadilatlarla birlikte okulun yanında bulunan sevgi eviyle arasındaki duvarın üzerine demir çit yapıldı, ve okul bahçesinde bulunan bozuk muslukların başlıkları değiştirilerek öğrencilerin kullanabileceği hale getirildi.


2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı başlarken anasınıfı ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri uyum eğitimine bir hafta başladı. Ne var ki yaz tatilini rahat şekilde geçirdiği gözlenen bazı okul idarecilerinin okullarını öğrencilerine hazırlayamadıkları gözlenmişti. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na çocuklarını kayıt ettiren velileri isyan ettiren okulun bu durumu adeta “Milli Eğitim Bakanı'nın memleketine bu okul yakışıyor mu?” dedirtmişti.

Okul yanına yapılan Sevgi Evi duvarının inşaat malzemeleri olan; mıcırından kumuna, toprağından kalaslarına, çivilere ve demir yığına kadar her türlü malzemenin bulunduğu okul bahçesinin öğrenciler için tehlike arz ettiğini gazetemiz gündem egetirmişti.


Yine okul bahçesindeki Atatürk büstünün boyaları dökülmüş hali ile büstün ön kısmında yazan yazıların sökülmüş halini gören veliler bu duruma da tepki göstermişlerdi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun bu durumunu gazetemizde haber yapmamızın ardından Okul Müdürü'ne soruşturma başlatıldığı ve okula müfettiş görevlendirildiği belirtilirken, okulun mevcut ihtiyaçları için Milli Eğitim'den geçtiğimiz yıl ve bu yıl ihtiyaçlar için ödenek istendiğini öne sürüldü.


Haberimizin ardından Mili Eğitim yetkilileri ve okul idarecileri geçte olsa harekete geçti. Okul bahçesi ve içi temizlenirken okulda da bir takım tadilatlar başlatıldı. Yapılan yenileme çalışmalarının kısa sürede tamamlanması hummalı çalışma devam ediyor.


Editör: TE Bilişim