Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kaymakam Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve diğer ilgililerle birlikte projenin uygulandığı Balaban İlkokulu'nda incelemede bulunarak, öğrencilerle sohbet etti.

Belediye Sürekli Eğitim Merkezi'nde devam eden kursları ziyaret eden ve usta öğreticilerden bilgi alan Vali Nayir ve beraberindekiler, daha sonra Halk Eğitim Merkezi'nde "Veliler sınıflarına sahip çıkıyor" projesi belge dağıtım törenine katıldı.

Vali Nayir, burada yaptığı konuşmada, yatırımlar içerisinde en önemli yatırımların insana yönelik yatırımlar ve bunların içerisinde de en önemlilerinin eğitim yatırımları olduğunu ifade ederek, eğitime yönelik yapılan başarı ve yatırımın mutlaka takdiri gerektirdiğini söyledi.

Yenilerini yapmak için azim ve şevk oluşturulmasının gerektiğini, başarıların devam etmesinin şartının da ekip anlayışıyla olmasına bağlı olduğunu belirten Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Sürdürülebilir bir başarı istiyorsak ekip anlayışını yerleştirmemiz lazım. Osmaneli'nde bunu fazlasıyla görüyoruz. Ekip anlayışı içerisinde yardımlaşarak güzel şeyler başarılıyor. Bize getirilen projelerde de bu ekip anlayışını görünce bizim de şevkimiz artıyor. Var olan desteğimizi daha da artırmaya gayret ediyoruz. Burada tarihi eserlerde aynı anlayışı gördük. Buradaki eğitim yatırımlarında da aynı anlayışı devam ettiriyoruz. Yatırımlar içerisinde önemli bir yer tutacak olan Çok Programlı Lise ve İmam Hatip Lisesi de programımıza alındı. İlçemizin önemli bir eksiğini kapatacak bir yatırım olacak. Her şeyden önce projeyi düşünenleri, projeye katkı verenleri huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum. Bu yalnızca bir sınıfa sahip çıkma işi değil, çocuklarımıza sahip çıkma, genel manada çocuklarımızın geleceğine daha da üst manada milletimizin geleceğine sahip çıkma işidir."

Dünyanın birçok yerinde sorunlar yaşanıyorsa bazı şeylerde geri kalındığı için yaşandığını vurgulayan Vali Nayir, "Biz eğitimimizi tamamlar dünyada olmamız gereken yere gelirsek, inanın sıkıntı çekilen coğrafyaların birçoğunda var olan sıkıntılar azalacaktır. Onun için buradaki küçük işi küçük görmeyelim. Buradaki iş aslında dünyaya yön veren sistemin bir yapının parçası olarak büyük önem arz ediyor. Belediyemizin Sürekli Eğitim Merkezi'nde hanımlar taşları bir araya dizerek, güzel nakışlar oluşturuyorlar. Buradaki küçük yatırım gibi gözükebilir gözümüze ama tamamını düşündüğümüzde bu nakısı ortaya çıkaran her bir faaliyet kıymet ifada ediyor. O motifi tamamlıyor" diye konuştu.

Kaymakam Çakıcı da geçen yıl uygulamaya başlattıkları projenin ikinci etabını 2015-2016 yılında uygulamaya koyduklarını anlatarak, "Eğitim sistemi 'Öğretmen, öğrenci ve veli' saç ayağından yükseliyor. Bunlardan biri eksik olduğu zaman maalesef eğitim aksıyor. Yarınlarımızın sahibi olan öğrencilerimizi bugünden iyi yetiştirmek durumundayız. Tabi, öğretmen ve öğrencinin yanında velilerinde ilgisi ve desteği mutlaka olmalı. Projede sevindirici husus, sınıflarımızın fiziki ortamlarının daha iyi hale getirilmesi değil, velilerimizin eğitime sahip çıkması, çocuklarına olan ilginin artmasıdır" ifadesinde bulundu.

Belediye Başkanı Şahin ise yapılan yatırımların, geleceği oluşturacak çocuklar için olduğunu dile getirerek, "Belediye olarak eğitimin içerisinde yer almayı her zaman ön planda tutuyoruz. Osmaneli bir taraftan sanayileşirken diğer taraftan tarihi ve kültürüyle ön plana çıkıyor. Osmaneli'nde iyileştirmeler yaparak, halkımızı mutlu etmeye çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından "Veliler sınıflarına sahip çıkıyor" projesine katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilere sertifikaları verilirken, Vali Nayir, Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde, 5-6 Aralık tarihlerinde düzenlenen 17. Balkan Tekvando Şampiyonası'nda genç bayanlar 44 kiloda altın madalya alan Pelin Yıldız ve Almanya'da düzenlenen Almanya Açıkta 44 kiloda 3. olan Sueda Onat ile antrenör Mesur Düş'e başarı belgesi ve hediyelerini verdi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim