29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü kutlamaları bu yıl kapsamlı ve görkemli hazırlanırken, ortaya konulan tüm çalışmalar ise stadyumun gölgesinde kaldı.

Çocuklarını izlemeye gelen veliler tribün olmaması ve yıllarca yapılmayan Edebali Stadyumu’nda tel örgülerin ve demir parmaklıkların arkasında kutlama törenlerini izlemeye çalışırken duruma sitem ettiler.

Protokolün rahatça töreni izlemesine karşılık kendilerinin çocuklarını izleyemediklerini tel örgünün arkasında kalmalarının kabul edilemez bir durum olduğunu aktaran veliler, “biz bayrama mı geldik, cezaevine mi geldik, bayram halka değil protokole hazırlanmış bir bayram olmuş” dediler.

Stadyumun bu halinin Bilecik’e yakışmadığını tribün olmamasından dolayı halkın çoğunun geri gittiğini de belirten veliler, tel örgülerin arkasında mahkum gibi kaldıklarını ve çocuklarını izleyememelerinin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdiler.

Bu durum karşısında vatandaşların tepkisini sorduğumuz Bilecik Valisi Bilal Şentürk, sorularımızı cevapsız bırakarak şuan onu konuşacak pozisyonun olmadığını bayramın en güzel şekilde kutlandığını söylemekle yetindi.

“Bu şehrimizin önemli ayıplarından birisi”

Belediye Başkanı Semih Şahin, stattaki vatandaşların karşılaştıkları sıkıntıya ilişkin, “bir tek eksiğimiz oydu herhalde. Stadyumun olmaması hepimizin ayıbıdır ama hep beraber uğraşıyoruz. Bende, “ya yapılsın, yada ben yaparım” dedim, muhtemelen yapılacak. Bir şehrin stadyumunun olmaması sadece futbolu ilgilendiren bir şey değil, törenlerin kalitesini de ilgilendiren bir şey, umarım en kısa zamanda bu işi çözeceğiz. Bu şehrimizin önemli ayıplarından birisi” dedi.

İçime sinmeyen bir görüntü ile karşılaştım”

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “ülkemizin en büyük bayramını kutluyoruz, Cumhuriyet Bayramı. Öncelikle Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Gerçekten stadyuma girerken içime sinmeyen bir görüntü ile karşılaştım, tribünün küçük olmasından dolayı protokole ayrılan bir bölüm var. Milletin vekili olarak vatandaşlarımızın o tel çitlerin arkasında oturmasının çok doğru olmadığını gözlemledim. Törenin başlangıcında Vali beye durumu ilettim, dedim ki; mümkünse o tel örgülerin buradan kaldırılması gerektiğini söyledim. Sabitse de yapacak bir şey yok ama en azından vatandaşımızın rahatlıkla çocuğunu, torununu programa katılanlar rahatlıkla görebilsin istedim ama tel örgünün sabit olmasından dolayı sökülemeyeceğini söylediler. Netice itibariyle kuruluşun ve kurtuluşun kentine yakışmayan bir stadyumla karşı karşıyayız.

17 yıldır Türkiye’yi yöneten, 15 yıldır yerel yönetimde söz sahibi olanlar hala bir resmi bayramda vatandaşına stadyum alanı oluşturamamışsa çok ayıp, çok yazık. Dolayısıyla milletimizin temsilcileri olarak inşallah önümüzdeki süreçte milli bayramlarımızı stadyumlarda kutlamaya devam edeceksek, öylede olmalı, yıllar öncesi 10 binlerce insanın katıldığı törenleri coşku ile kutlayan millet bugün stadyuma giremez hale geldi, bu ayıp iktidarın, iktidarın yetkililerinin de bu işe biran önce çözüm bulmalarını talep ediyoruz. Eğer bugün ki siyasi iktidarın bağlı bulunduğu Bakanlık bunu yapamıyorsa biz yerel yönetim olarak bunu yapmaya hazırız. Tahsis etsinler biz o stadyumu en iyi şekilde yaparız diye vatandaşımıza duyurmak istiyoruz” dedi.

Törene Bilecik CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ün katıldığı, yıllardır stadyumun yapılacağı sözünü veren fakat halen yapılmadığı gözlenen stadyumdaki törenlere AK Parti Milletvekili Selim Yağcı’nın ise katılmadığı mesaj gönderdiği gözlendi.

Editör: TE Bilişim