Korkmaz Kesik

Veli Küçük’ün kızı Av. Zeynep Küçük, Ergenekon davasındaki savunması sırasında mahkeme üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl önce verilen 1 yıl 15 gün hapis cezası Yargıtay 4. Ceza Dairesi tarafından onandı. 2007 yılında başlayan Ergenekon davasında soruşturmasının en önemli isimlerinden biri olarak yargılanan Gölpazarlı Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün kızı Av. Zeynep Küçük,  Ergenekon davası sürecinde Veli Küçük’ün avukatlığını yaptığı sırada mahkeme üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Aynı zamanda İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcılığı yürüten Av. Zeynep Küçük’ün cezasının onanmasının ardından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek konuya ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi. Perinçek’in yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Partimizin Merkez Yürütme Kurulu üyesi, Genel Başkan Yardımcımız Avukat Zeynep Küçük’e F-Tipi yargı tarafından 2012 yılında verilen 1 yıl 15 gün hapis cezası, Yargıtay 4. Ceza Dairesi tarafından onandı. 

Cezanın gerekçesi, Ergenekon duruşmaları sırasında üye hâkimlere hakaret ettiği iddiasıdır. Cezanın dayanağı, mahkeme kaleminde Küçük’ün söylediği bir “sözcük” nedeniyle arkasından tutulan zabıttır. Cezanın özelliği, Yargı tarihinde bir örneği daha bulunmayacak şekilde hiçbir hukuki imkândan yararlandırılmaksızın cezaevine girmesini sağlamaya yönelik olmasıdır. Bu cezayı farklı kılan ise, hakkında bu şekilde hüküm kurulan ve kesinleştirilen tek avukat olmasıdır. Bu ceza, Yargı içinde yuvalanan F-Tipi çetenin marifetidir.

Genel Başkan Yardımcımız Zeynep Küçük, Ergenekon yargılamasında 6 yıl görev yapmış bir avukattır. Meslek hayatı boyunca hakkında “hakaret” nedeniyle hiçbir adli veya idari işlem yapılmamıştır. Sabıkası yoktur ve verilen ceza 2 yılın altındadır.  Ancak, Silivri Ağır Ceza Mahkemesi’nin o günkü hâkimleri ve şimdiki Yargıtay 4. Ceza Dairesi, tüm emsallerini de göz ardı ederek, cezayı ertelememiş, hükmün açıklanmasını geriye bırakmamış ve bu şekliyle cezaevinde infazı zorunlu kılmıştır. Silivri Ceza Mahkemesi aynı nedenle başka avukatlar hakkında da hüküm kurmuş ama bu düşman hukuku sadece Zeynep Küçük için uygulanmıştır.
Ayrıca, Yargıtay 4. Ceza Dairesinin benzer durumlar için verdiği tüm kararlar da mahkeme kararlarının bozulması yönündedir. 

Hukukla ilgisi olmayan bu kararlar silsilesi, Partimizin doğrudan hedef alındığını göstermektedir. Hedefe koyan da uzun yıllardır iktidar olanakları kullanılarak yargı içine yerleştirilen F-Tipi çetedir. F-Tipi çete yargıdan ve bütün devlet kurumlarından temizlenmedikçe ülkemizde hukuktan söz etmek mümkün olmayacaktır. Toplum adil yargıya susamıştır. İşçi Partisi, bu talebi programının ön sıralarına yerleştirmiştir. Halkımıza söz veriyoruz. Her türlü siyasal etkiden arındırılmış adil bir yargı kurmak temel hedeflerimiz arasındadır ve bunu gerçekleştireceğiz.” Kaynak: aydinlikgazete.com

Editör: TE Bilişim