Gölpazarlı Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün kızı Av. Zeynep Küçük, Ergenekon davasındaki savunması sırasında mahkeme üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla aldığı 1 yıl 15 gün hapis cezası için 21 Kasım’da cezaevine teslim olması bekleniyor.

Veli Küçük’ün kızı Av. Zeynep Küçük, Ergenekon davasındaki savunması sırasında mahkeme üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl önce verilen 1 yıl 15 gün hapis cezası Yargıtay 4. Ceza Dairesi tarafından 2014 yılının Aralık ayında onanmıştı.  2007 yılında başlayan Ergenekon davasında soruşturmasının en önemli isimlerinden biri olarak yargılanan Gölpazarlı Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün kızı Av. Zeynep Küçük,  Ergenekon davasında Veli Küçük’ün avukatlığını yaptığı sırada mahkeme üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ulusal Kanal’da yer alana habere göre, Zeynep Küçük'e verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezasının infaz erteleme süresi 11 Kasım günü sona erdi. Sürenin dolduğu 11 Kasım Çarşamba günü adliye giden Küçük savcılığa teslim oldu. 5 yıldan az olan cezalar için zorunlu olan 5 yıllık ertelenmeyi Zeynep Küçük için yok sayıldığı belirtilirken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Zeynep Küçük'ün başvurusunu değerlendirmesi beklenildiği ifade edildi. Avukat Zeynep Küçük'e cezaevine teslim olması için verilen süre 21 Kasım Cumartesi günü dolacağı öğrenildi.

Ulusal Kanal’da konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Zeynep Küçük, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının Küçük’ün lehine kararı değiştireceği kanaatini taşıdığını söyledi. Küçük, ‘Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında benim lehime bu kararın değiştirilmesi için başvuracağına kesine yakın kanaat taşıyorum. Bu kararın görüşüldüğünü biliyorum. Her an kararın sonucunu öğrenebiliriz. Kararın olumlu olacağı yönünde umutluyum” dedi. 
Editör: TE Bilişim