Alve İnşaat sahibi Veli Çelik, katılmış olduğu Bilecik Arena Programı’nda eski Seven Pasajı yerine yapılan AVM’ye ilişkin konuşurken, Belediye’nin kendilerinden şartname dışında Satranç Sokağa 500 bin lira değerinde bir kafeterya yapma talebinde bulunduklarını aktardı.

Bilecik Arena Programı’na konuk olan Alve İnşaat sahibi Veli Çelik, Yarın Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve DHA İl Temsilcisi Cafer Elmas’ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda; Bilecik Olay Haber Sahibi ve İHA İl Temsilcisi Rafet Sünetçi, 11 Haber Sahibi Erhan Toka ve Değişim Gazetesi Muhabiri Hande Nur Uysal’ın sorularını yanıtladı.

Çelik, AVM’nin neden bitmediği, satılamadığı ve bina hakkındaki tüm iddiaları belgelerle ortaya koyarken, Belediye ile görüşmelerin hala devam ettiğini ve farklı taleplerin de gündeme geldiğini aktardı.

Belediye yetkilileri ile görüşmelerinde sözleşme haricinde kendilerine talepler geldiğini aktaran Çelik, bunlardan bir tanesinin Satranç Sokağa kafeterya yapılması olduğunu belirtti.

Şartnamedeki tüm koşulları yerine getirdiğini aktaran Çelik, binaya makine dairesi yapabilmek için yerin altına girdiğini ve bir kat olan Otoparkı da 2 kata çıkarttığını ve bu noktada yapacağı her şeyi yaptığını aktardı.

Belediye’ye kendisinden istenen kafeterya talebini yerine getiremeyeceğini ilettiğini söyleyen Veli Çelik, “biz yapamayacağımızı, proje konusunda yardımcı olacağımızı söyledik. Proje çıkmadı onların tarif ettiği proje 500 bin lira ben daha zengin değilim ki yapmam gerekmiyor, ben zaten yapacağımı yapmışım” dedi.

Çelik, konuya ilişkin şöyle konuştu: “Belediye’nin bizden farklı talepleri oldu tabi ki olmadı desem yalan olur. Uygulama yeni yönetim zamanında yapıldı sözleşme imzaladık inşaata 8 ay sonra başladık. Satranç Sokağa kafeterya yapmak istediler biz yapamayacağımızı, proje konusunda yardımcı olacağımızı söyledik. Proje çıkmadı onların tarif ettiği proje 500 bin lira sokakta kafeterya istiyorlar, talepler oldu. Ben zaten Belediye’ye iki kat fazla Otopark yapmışım ben daha zengin değilim ki yapmam gerekmiyor ben zaten yapacağımı yapmışım. Binaya makine dairesi yapabilmem için yerin altına girdim, Otoparkı da iki kata çıkardım yapmamız gerekeni biz zaten yapmışız.”

Editör: TE Bilişim