Bozüyük İlçesi’ne bağlı Muratdere Köyü’nde yapılması planlanan bakır maden ocağına bakanlıktan onay çıkmadı.

Geçtiğimiz günlerde Muratdere Köyü’nde kurulması düşünülen bakır maden ocağı ve tesisinin kurulamaması için köy Muhtarı İsmail Kurt, Muratdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi,Köylüler,İl Genel Meclis Üyeleri, Vekiller, Vali ve Basın seferber olmuştu.

Ocağın açılması için alınan ÇED raporu sonrasında İl Genel Meclis Üyeleri,Meclis Başkanı Oğuz Sertler öncülüğünde köye giderek ocağın açılması düşünülen 75 bin ağacın kesileceği bölgede incelemede bulunmuşlardı. Özellikle Yarın Gazetesi olarak geniş yer verdiğimiz ve ulusala taşıdığımız Muratdere Maden Ocağı ile ilgili haberimizin ardından Fox Tv haberlerinde İsmail Küçükkaya’nın yanı sıra 5 ayrı tv kanalında habere geniş yer vermişti.Gelişmelerin ardından CHP Milletvekili Yasar Tüzün,Muratdere’yi meclise taşımış ve mecliste yaptığı konuşmada Muratdere’de açılması düşünülen tesisin özellikle içme suyunu tehlikeye sokacağını ve bölgede 75 binden fazla ağacın katledeceğini belirterek bakanlığa ocak için ruhsat vermemesi yönü önerge vermişti.

İl Genel Meclisi Üyelerinin reddettiği ocak ruhsatına, Çevre Müdürlüğü’nün raporunda olumsuz görüş verdiği belirtilirken, Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir ve TBMM Başkanvekili aynı zamanda CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, grup toplantıları sonrasında mecliste Başbakan Binali Yıldırım’a açılacak ocağın sakıncalarını iletmişti.

Tüm bu gelişmelerin ardından bugün gazetemizin manşetinden duyurduğumuz “Top Bakanlıkta” haberimizin ardından müjdeli haber akşam saatlerinde geldi.ÇED raporunu iptal eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsata izin çıkmadığı müjdesini Ak Parti il Başkanı Fikret Karabıyık duyurdu.

Muratderelilerin içine su serpen Karabıyık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ruhsata izin vermediğini belirterek başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim