Muratdere Köyü Muhtarı İsmai Kurt, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ün, Muratdere Köyü’ne yapılması planlanan Bakır Maden Ocağı ile ilgili Ankara’da Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüğünü belirtti. AK Parti Milletvekili Halil Eldemir’in kendisini arayarak konunun takipçisi olduklarını belirttiğini söyleyen Kurt, Eldemir’in kendisine “CHP Vekilimiz Yaşar Tüzün ile birlikte Ankara’da Sayın Başbakanımız Başbakan Binali Yıldırım ile görüştük.  Başbakanımız bizden maden sahası alanındaki gelişmeleri takip edip, insan sağlığına zarar verecek durumları kaydetmemiz gerektiğini söyledi.” ifadelerini aktardığını belirtti.

Vali Tahir Büyükakın’ın da kendisi ile görüşerek gelişmelerden haberdar olmak istediğini söyleyen Muhtar Kurt, konuya hassasiyet gösteren Vali Tahir Büyükakın’a, AK Parti Milletvekili Halil Eldemir’e, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’e, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya ve tüm ilgililere teşekkür ettiğini belirtti.

Öte yandan Maden Ocağı’na ruhsat verilmesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı süresinin dün itibariyle sona erdiği de gelen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilişim