Cafer Elmas

7 Haziran seçimleri sonrası koalisyon kurulamamasının ardından, merakla beklenen 1 Kasım seçimleri geldi çattı. Pazar günü ilimizde kayıtlı bulunan 148.943 seçmen sandık başına giderek oy kullanacak. Ülkemizin geleceği açısından son derece önemli olan 26. Dönem Milletvekilliği seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi adayı Yaşar Tüzün ile AK Parti adayı Halil Eldemir’in yanı sıra Murat Köftecioğlu arasında kıyasıya bir yarışa sahne olacak.

AK Parti 7 Haziran’da Bilecik genelinde 49.172 oy alarak ilk sırada yer almış, CHP ise topladığı 38.833 oyla ikinci parti olmuş ve Yaşar Tüzün’ü Meclis’e göndermişti. MHP ise 34.006 oy alarak üçüncü parti konumuna gerilemişti. Bu seçimlerde kamuoyunda konuşulan, AK Parti adayı Halil Eldemir ve CHP adayı Yaşar Tüzün'ün yeniden seçilerek Milletvekili olacakları yönünde. 1. sıranın değişip değişmeyeceği Bilecik'te CHP'nin AK Parti'nin önüne geçip geçemeyeceği merak konusu.

7 Haziran seçimleri sonucunda AK Parti’yle CHP arasında 10 bin oy fark ortaya çıkmıştı. CHP ve MHP arasındaki oy farkı ise 5000 oy olmuştu. Bilecik siyasetinin önemli isimlerinden Bahattin Şeker’in yeniden aday olmayacağını açıklaması sonrası siyasi dengeler bir kez daha değişti. Siyasi kulislerde MHP’nin kan kaybettiği ve 1 Kasım’da oy kaybı yaşayacağı konuşulurken, 24 bin oyun 20 binlere kadar düşeceği, bu 4 bin oyun ise nereye gideceği merak konusu. Şeker’siz MHP’den kaçacak oyları hangi partinin adayı kaparsa, o parti oy oranını artıracak.

1 Kasım öncesi sıkı bir seçim çalışması yapan CHP Milletvekili adayı Yaşar Tüzün, 7 Haziran’da bir tarih yazarak Bozüyük'te CHP’yi birinci parti yapmıştı. Bozüyük’te “Bahattin Şeker olmasa Yaşar Tüzün’e oy verirdim” diyen kesimin oldukça fazla olduğu gözlenirken, CHP Bozüyük’te bu seçimde de birinciliği kimseye kaptırmayacağa benziyor. 7 Haziran seçimlerinde MHP’nin 2. Sıra adayı olan ve il merkezini toparlayarak yüksek oy almasını sağlayan Hüseyin Şensoy’un da aday olmaması MHP için dezavantaj olarak görülüyor.

Bilecik merkezinde AK Parti ile CHP arasındaki 3 bin oy farkı baz alan Yaşar Tüzün’ün seçim çalışmalarında merkeze önem verdiği gözlenirken, AK Parti’nin ülke genelinde kan kaybetmesi CHP’nin de oy oranlarında yükselişe geçmesinin yanında, Yaşar Tüzün'ün yürüttüğü olumlu seçim kampanyaları  sonucunda  1 Kasım’da büyük bir sıçrama yapabileceği ve aradaki oy farkını kapatıp Bilecik’ten 1’inci parti çıkabileceği konuşuluyor.

1 Kasım akşamı seçim sonuçlarında bir kez daha koalisyon görülürken, seçim sonrası hangi partilerin koalisyonda yer alıp almayacağı ve ilimizden milletvekili seçilecek olan ve 4 aylık vekillik dönemlerinde iyi anlaştıkları gözlenen AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ile özellikle partisinde sayılı isimler arasında görülen tecrübeli siyasetçi CHP Milletvekili Yaşar Tüzün'ün Meclis’te görev alıp almayacakları ayrı bir merak konusu.

Editör: TE Bilişim