Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Osmaneli’nde 6 projenin açılışını yaptığı programda konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli’yi Bilecik’in Antalya’sı olarak nitelendirirken, bu noktada BEBKA ile ortak çalışmaların devam ettiğini aktardı. Milletvekili Selim Yağcı ise, kalkınma ajansı katkılarıyla Osmaneli’nde çok başarılı çalışmalara imza atıldığını belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bilecik’e gelirken Osmaneli’nde katılmış olduğu programda 6 projenin açılışını gerçekleştirdi.

Osmaneli İlçesi Balaban Meydanında konuşma gerçekleştiren Bakan Varank,“Bilecik’in büyük potansiyeline odaklanarak sizlerle daha sık buluşma imkânı yakalayacağız” dedi.

“HIZLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Osmaneli’nde turizm, tarım ve sanayi alanında büyük projelere imza attıldığına değinen Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin konuşmasında şunları söyledi:

“Osmaneli ilçemizde 250 ton ayva işliyoruz ve diğer ürünlerle beraber şu anda sağlamış olduğumuz imkanlarla birlikte BEBKA ile beraber yapmış olduğumuz yöresel ürün tesislerimizde hızla çalışmaya devam ediyoruz.

Sayın Bakanımızı karşıladığımız Prof. Dr.Yunus Söylet İçmeler Tesislerimiz yine kalkınma ajansımızın destekleri ile yaptığımız bugün Osmaneli önemli bir turizm değeri oldu ve 100 yataklı bir tesis olarak büyük hizmet veriyor.

“5 BİN KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİMİZİ VERDİK”

Onun dışında yine BEBKA ile birlikte yapmış olduğumuz Sürekli Geliştirme Merkezimiz,sürekli eğitimlerle de aşağı yukarı 5 bin kişiye yakın girişimcilik eğitimlerimizi verdik.Bu projeler kapsamında da KOSGEB’ten Belediyemizin de,kurumlarımızın destekleriyle de şu anda kadar da 100’ün üzerinde KOSGEP’ten destek alan arkadaşlarımız var.

“SERACILIK PROJEMİZDE ŞU ANDA HIZLA YOL ALIYOR”

Yine Kadın Girişimciler Kooperatifi ile birlikte BEBKA destekleri ile birlikte yapmış olduğumuz özellikle modern seracılık projemizde şu anda hızla yol alıyor.Burada da amacımız;Bilecik’in Antalya’sı olan tarım da çok önemli değeri olan Osmaneli’yi fidecilik konusunda da maliyetleri aşağıya çekmek ve özellikle kadın girişimcilere bu konuda avantajlar sağlamak.

“İNŞALLAH 3-4 MİLYON METRE KARELİK BİR SANAYİ PARSELİMİZİ DE AŞMIŞ OLACAĞIZ”

Sanayileşme yönünde de Osmaneli Yüksek Hızlı Tren Hattının da buradan geçmesi ile beraber çok farklı bir önem kazandı.Şu anda var olan 700 bin metre karelik Organize Sanayi Bölgemiz doluluk oranına ulaştı.Yeniden talep ettiğimiz 2 milyon 300 bin metre karelik genişleme alanı inşallah bakanımızın ve milletvekilimizin destekleri ile oda önümüzdeki günlerde tamamlandığında sanayide farklı bir atılım yapıyoruz.İnşallah yeni alternatif 3-4 milyon metre karelik bir sanayi parselimizi de aşmış olacağız.

“BİLECİK TARIM VE SANAYİ ŞEHRİ”

“Taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek diriliş kuruluş ve kurtuluşun beşiği Şeyh Edebali diyarı, Ertuğrul sancağı,ata toprağı Bilecik’imize hoş geldiniz diyorum.” Şeklinde konuşmasına başlayan Milletvekili Selim Yağcı ise konuşmasında şunları söyledi:

Ülkemizin dört bir köşesinde haince saldırılar sonucu olduğuna inandığımız orman yangınlarının bir an önce bitmesini ve orada çalışan tüm görevlilerimizi cenabı hakkın güç,kuvvet vermesini temenni ediyorum.

Bilecik bir tarım şehri.Bilecik bir sanayi şehri.Bilecik Osmanlı gibi bir ulu çınarın fidesinin dikildiği ve yeşerdiği dört kıtaya 600 yılı aşkın hak ve adaletin dağıtıldığı çınarın yetiştiği şehir.Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Siz orada düşmanı değil,Türk ulusunun makus talihini yendiniz” dediği Kurtuluş Savaşı’nın ve gerçekten zaferim müjdeleyicisi olan şehir.

“ADAMI TERS DİKSEN, DÜZ ÇIKAR”

Bilecik dört bölgedeki toprağıyla aynı zamanda üç iklim kuşağıyla bir tarım şehri.Osmaneli’nden başlayarak Eskişehir’e kadar giden havzada “Adamı ters diksen,düz çıkar” dediğimiz her şeyin yetiştiği verimli toprakların olduğu çok önemli bir tarım şehri.Ama belki kamuoyunun çok bilmediği Bilecik altı tane faal organize sanayi bölgesi,yeni kuracağımız iki tane organize sanayi bölgesi ve içerisindeki çok kıymetli ülkemize katma değer sağlayan 200’ü aşkın sanayi kuruluşu ile Bilecik devletten aldığından daha fazla üreten aynı zamanda bir sanayi şehridir.Bu anlamda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Parti hükümetlerinin bulunduğu süre içerisinde sanayi bölgelerimizin oluşumunda sağladıkları katkı sebebiyle Sayın bakanımıza ve bakanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum,şükranlarımı sunuyorum. 2010 yılında kalkınma ajansları kurulması ile birlikte şehirlerimizde kalkınma ajansları aracılığıyla çok güzel faaliyetlerini hep birlikte gerçekleştirdik.Belediye başkanlığım dönemimde 2010’dan 2018’e kadar BEBKA’da 8 yıl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım ve şehrimize 145 proje ile birlikte 44 milyon civarında bir kaynak sağlandı. Bu kaynaklar tarımından, sanayisine, turizmden kırsal kalkınmaya ve el sanatlarının geliştirilmesi noktasında kadın kardeşlerimizin üretime katkı sağlamalarına kadar gerçekten çok güzel projeler orta çıkarttık. Osmaneli de bu projelere uyum noktasında başarılı çalışmalar yaptı.

Editör: TE Bilişim