TBMM’de HSK'de boşalacak 7 üye için seçim yapılırken Bilecik Milletvekilleri Selim Yağcı ile Yaşar Tüzün’ün aynı anda oy verme işlemi gerçekleştirdikleri gözlendi.

TBMM Genel Kurulunda, HSK'de boşalacak 7 üyelik için seçim yapılırken; Ergün Şahin, Ömür Topaç, Sinan Esen, Aysel Demirel, Cumhur Şahin, Bilal Temel ve Hamit Kocabey, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi olarak seçildi.

Oylamaya 471 Milletvekilinin katıldığı öğrenilirken, boş oy kullanılmayan seçimde, 11 oy geçersiz sayıldı.Seçin sonucuna göre, birinci tur oylamada, Anayasa'da öngörülen üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluğunun (400) üzerinde oy alan Ergün Şahin, Ömür Topaç, Sinan Esen, Aysel Demirel, Cumhur Şahin, Bilal Temel ve Hamit Kocabey, HSK'nin yeni üyeleri olarak seçildi.

TBMM Başkanvekili Celal Adan, HSK üyelik seçimi işleminin tamamlanmasının ardından, birleşimi kapattı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Hâkimler ve Savcılar Kurulunun TBMM kontenjanına ayrılan üyeleri, demokrasi ve uzlaşma zemininde, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı temelinde belirlendi. Bu olumlu tabloya emek ve katkı sunan tüm siyasi partilere ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum.” İfadesini kullandı.

Milletvekili Yaşar Tüzün ise seçime ilişkin , “Hakimler Savcılar Kuruluna seçilecek 7 üyenin belirlenmesi için TBMM Genel Kurulunda Bilecik Milletvekilimiz Selim Yağcı bey ile birlikte oyumuzu kullandık. Seçilen üyelere görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Vekil Yağcı ise, “Gazi Meclisimiz bugün çalışmalarına Hakimler Savcılar Kuruluna üye seçimi ile devam ediyor. Bizlerde Bilecik milletvekilleri olarak mevkidaşım Yaşar Tüzün bey ile birlikte oyumuzu kullandık. Adalet camiamıza ve milletimize hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim