Kent Konseyi Üretici Kadınlar Pazarı’nın açılışında konuşan Milletvekili Yaşar Tüzün, törene katılmayan ilimiz bürokratlarını geçtiğimiz günlerde Belediye otoparkının açılışında olduğu gibi bir kez daha eleştiri yağmuruna tuttu.

Bilecik ili için herkese ortak sorumluluk düştüğünü belirten Vekil Tüzün, açılışa katılmayan bürokratlara yönelik “Cumhuriyet Halk Partili bir yerel yönetimin iktidara gelmesi ile birlikte, bürokratlarımız sadece siyasi iktidarın temel atmalarında, siyasi iktidarın açılışlarında bulunmanın dışında hiçbir yerde göremiyoruz” dedi.

Tüzün, “gönül isterdi ki bu tür organizasyonlarda, bu tür açılışlarda, bu tür temel atmalarda Bilecik halkı nasıl biraraya geliyorsa, Bilecik’i yöneten bürokratlarda; Valisinden, daire müdürüne kadar bu ortak akla, ortak fikre müdahil olmaları gerekirdi ama maalesef son yıllarda Cumhuriyet Halk Partili bir yerel yönetimin iktidara gelmesi ile birlikte, bürokratlarımız sadece siyasi iktidarın teme atmalarında, siyasi iktidarın açılışlarında bulunmanın dışında hiçbir yerde göremiyoruz.

Biz 30 yılda, 30 tane Vali gördük, 30 tanede bürokrat gördük ama biz buralıyız, burada yaşamaya devam ediyoruz. Bilecik’in hakkını ve hukukunu korumakta bizim temel görevimizdir,bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Bunu niçin söylüyorum, siyaset yapma amacım yok, bu tür etkinliklerde özellikle Belediyelerimizin açılışlarında, temel atmalarında bunları göremediğimin üzüntüsünü ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla bu kenti hem seçilmişleriyle, hem de atanmışlarıyla kentin geleceğini çağdaş, demokrat, laik Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır bir il yapabilmek adına hepimize ortak sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluğu yerine getirenlere teşekkür ediyor, yerine getirmeyenleri de Bilecik halkına şikayet ediyorum.”

Editör: TE Bilişim