Bilecik kamuoyunun merakla beklediği Başkan Yağcı’nın vekillik için istifa edip etmeyeceği konusu netliğe kavuştu.

Belediye başkanları ve il müdürleri gibi kamuda görev yapan üst düzey yöneticilerin milletvekilliği aday adayı olmak için istifalarını vermeleri gereken son tarih olan 10 Şubat’ta Belediye Başkanı Selim Yağcı istifasını vermedi.

Saat17.00 itibariyle, istifa dilekçelerini verme süresi doldu ve Yağcı’nın 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olma ihtimali sona erdi.

Bu güne kadar kamuoyunda ve özellikle Ak Parti içinde Selim Yağcı’nın diğer adaylara göre bir adım önde olduğu konuşuluyordu. Ancak Genel Merkez’in Belediye Başkanlığı ve genel meclisi gibi görevlerde bulunan partililerin istifa etmemeleri yönündeki kararı sonrasında, Yağcı görevinde kaldı.

Yağcı’nın aday olmamasıyla diğer adayların önü açılmış oldu. Bu günden itibaren Ak Parti’de vekillik için kıyasıya bir yarış başlayacak. Öne çıkan isimler; eski İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş,Garanti Bankası Müdürü Hüsnü Bayrakçı, eski milletvekili adayı Halil Eldemir ve işadamı Üzeyir Yıldırım.

Gazetemize açıklama yapan Başkan Yağcı, görevinin başında olduğunu, partisi için çalışmaya devam edeceğini belirtti ve aday olacak arkadaşlara başarılar diledi. 

Editör: TE Bilişim