Milletvekili Yaşar Tüzün geçtiğimiz Pazar günü oynanan ve gündemden düşmeyen,ulusal basında dahi geniş yankı bulan Bilecikspor-1299 Bilecik Kulübü arasındaki maça eşli olan vatandaşların girebileceğine dair İl Emniyet Müdürlüğü’nün almış olduğu sıra dışı önlemi meclise taşıdı. Tüzün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yazılı olarak cevaplanması istemiyle soru önergesi yöneltti.

Milletvekili Yaşar Tüzün, beş(5) madde halinde cevaplanmasını istediği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Bilecik 1.Amatör Lig 2019-2020 Futbol Sezonunun açılış müsabakasında Bilecikspor-1299 Bilecik Kulübü karşılaşması öncesi yerel ve ulusal basında da yer alan stad seçimi ve maça alınacak seyirciler hakkındaki kararlar ilimizde hoşnutsuzluk yaratmış, spor camiası ve taraftar gruplarımız üzerinde derin üzüntüye sebep olmuştur.

Konu ile ilgili aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 26.09.2019

1-İki takım hakkında daha önceden verilmiş bir ceza kararı bulunmadığı halde, maça yalnızca 12 yaş altı çocuklar, kadınlar ve evli erkeklerin eşleriyle birlikte alınması uygulamasının yasal dayanakları ve hukuki gerekçeleri nelerdir?

2-Alınan bu kararda, İl Emniyet Müdürlüğü’nün istihbari bir bilgiye dair uyarısı olmuş mudur?

3-Türkiye Amatör Spor müsabakaları tarihinde aynı il takımları arası bir maç için böyle bir karar daha önce verilmiş midir?

4-Amatör Spor branşlarında emniyet tedbirleri yerine kardeşlik, barış ve dayanışma duygularını öne çıkarmak, fair play ruhunu ve centilmenlik değerlerini yükseltmek amacıyla bakanlığınız hangi çalışmaları yapmaktadır?

5- Bir spor müsabakası için “yeterli güvenlik önlemi alınamayacağı” kararınızda personel yetersizliğinin etkisi var mıdır? Bu eksikliği gidermek amacıyla personel ihtiyacı için bir planlama yapılmakta mıdır?”

Editör: TE Bilişim