Korkmaz Kesik

BBP Lideri Mustaf Destici, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde yaptığı konuşmada HDP'ye sert bir şekilde yüklenerek, 'Vatanı size böldürmeyeceğiz' dedi.

Bu yıl 734'üncüsü düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustaf Destici'nin katıldığı bir yürüyüş yapıldı. Söğüt Kaymakamlığı önünde toplanan partililer, mehter takımı eşliğinde Ertuğrul Gazi Türbesi'ne kadar yürüdü. Türbede dua eden Destici, daha sonra Türkmen Yörük çadırların bulunduğu alana geçerek yörüklerle sohbet etti. Destici, Kur'an-ı Kerim okunmasının konuşma yaptı. Destici, konuşması'na Hayme Ana ve Şeyh Edebali'nin sözleri ile başladı.

Şehit haberlerinin gelmeye devam ettiğini belirten Destici, şehit ailelerine başsağlığı diledi. Destici, Ak PArti'ye ve HDP'ye sert bir şekilde yüklendi. "Bunların namazı münafıklıktan başka bir şey değil" diyen Destici, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Şeyh Edebali bizim de ışığımızdır"

 “Oğul boyundan suyundan olsun olmasın insanlara adil davran, adaletten ayrılma ki insanların birlik ve dirlik kazansın. Yurdunda obanda herkes gezsin, ululuk isteyen töreden ayrılmasın. Yüreğinden inancı, ağzından duayı, davranışlarından erdemi eksik etme. Birde sabırlı ol. Ekşi koruk sabırla üzüm olur’’ sözler ile Ertuğrulgazi’nin annesi Hayme Ana'yı minnetle anıyorum. Onun sözleri bizim için de nasihattir. Bizlerinde inşallah Rabbim yüreğimizden imanı, ağzımızdan duayı ve davranışlarımızdan erdemi eksik etmesin.

'Bak oğul beni kır Şeyh Edebali’yi kırma. O bizim boyumuzun ışığıdır. Terazisi dirhem şaşmaz. Bana karşı gel, ona karşı gelme. Bana karşı gelirsen üzülür incinirim. Ona karşı gelirsen gözlerim sana bakmaz, baksa da görmez olur. Sözümüz Edebali için değil senceğiz içindir' diyen Ertuğrulgazi dedemin bu öğütleri de bizim için de bir nasihattir ve Şeyh Edebali bizim de ışığımızdır, bizim de büyüğümüzdür. Onun yolu bizim de yolumuzdur.

"Nereden geldiğimizi asla unutmayacağız"

Ertuğrul Gazi dedemiz, 'geçmişini iyi bil ki gelceğe sahip basasın. Nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini de unutmayasın' diyor. Onun için hiçbirimiz nereden geldiğimizi asla unutmayacağız. Osman Gazi'nin evlatları olduğumuzu,  Selçuklu torunları olduğumuzu  asla unutmayacağız.  Allah’ın bir kulu olduğumuzu, Resulün ümmeti olduğumuzu asla unutmayacağız. Onun için de her işimizde Allah’ın rızasını belirteceğiz. Kuran’ı ve sünnetimizi kendimize ölçü olarak alacağız. Ehlisünnet çizgisinden asla ayrılmayacağız. Tüm örf ve adetlerimizi İslam ahlak ve faziletimizi asla terk etmeyeceğiz. Türk İslam ülkümüze canımızı vereceğiz fakat vazgeçmeyeceğiz.

"İmanla küfür bir arada bulunmaz"

Bugün de şehitlerimiz var. Şırnak'ta 2, Silvan'da 1 polis kardeşimizi haince, kalleşçe şehit ettiler. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm polis kardeşlerimize, polis camiamıza, ailelerine ve bu büyük Müslüman Türk kardeşlerime başsağlığı diliyorum. Rabbim mekanlarını cennet etsin. Burada birlik ve beraberlik mesajı vermekle yükümlüyüz. Yanlışları Ankara'da da başka yerlerde de söylemeye devam edeceğiz.


Doğruların yanında, yanlışların karşısında ok gibi dikilmeye devam edeceğiz. Ama şu hainlere de buradan Ertuğrulgazi ocağından, Türkmen ve Yörük kardeşlerimizin huzurundan şunları söylemek istiyorum. Şimdi bunların içerisinde cuma namazına gidenler var. Nasıl oluyor da peygamber ocağındaki Mehmetçikleri şehit ettikten sonra Allah’ın huzuruna çıkabiliyorsunuz. Mehmetçikleri şehit eden hainlerin, katillerin sözcülüğüne soyunanlar, imanla küfür bir arada bulunmaz.

"Bunların namazı münafıklıktan başka bir şey değil"

Yunus Emre ne diyor; ‘Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil, 72 millet dahi elin yüzün yumaz değil' Bırakın gönül yıkmayı bunlar her gün bir ocağı söndürüyor. Bunlarınki hainlikten başka bir şey değil. Bunlarınki sahtekarlıktan başka bir şey değil. Bunlarınki ikiyüzlülükten başka bir şey değil. Bunların namazı münafıklıktan başka bir şey değil.

"Vatanı size böldürmeyeceğiz"

Ey emperyalist küresel güçlerin uşağı, sahte barışçı, arkası PKK'ya dayananların yol arkadaşı, Eş Başkan, sen ve İmralı'daki, Kandil'deki, Brüksel'deki efendiler şunu iyi bilsinler ki, bu topraklarda İslam kardeşliğini söndürmenize asla fırsat vermeyeceğiz. Ey sahte barışçı, Eş Başkan, sen ve İmralı'daki, Kandil'deki, Brüksel'deki efendiler şunları bilsinler ki bu topraklarda Türkmen-Kürt kavgası, kardeş kavgası çıkarmanıza müsaade etmeyeceğiz. Ey sahte Eş Başkan, sen İmralı'daki bebek katili, Kandil'deki yılanlar, Brüksel'deki efendilerin şunu bilsinler ki bu vatanı size böldürmeyeceğiz”

Destici'nin konuşmasının ardından Eskişehir Kültür Derneği Mehter Takımı tarafından Mehteran Gösterisi sergilendi. 

Editör: TE Bilişim