Yılan hikayesine dönen ve yaklaşık 10 yıldır başlanıp bir türlü bitirilemeyen Bilecik-Yenişehir yolunun ne zaman biteceği halen netlik kazanmazken, vatandaşlar ilimize gelecek olan  Başbakan Binali Yıldırım'a haykırarak 2007 yılında ihale edilen ve ihale süreci bir türlü tamamlanamayan yolun halen bitirilemediğini, o dönemde Ulaştırma Bakanı olan Binali Yıldırım’ın Başbakan olduğunu, Bakanlığının bittiğini yakında Başbakanlığının da biteceğini buna karşılık Bilecik- Yenişehir yolunun ise ne zaman tamamlanacağını sordular.

Geçtiğimiz günlerde yeni yapılan Devlet Hastanesi ile BİEN Seramik Fabrikası’ndaki viyadük ile bağlantı tarafından Yenişehir yolu bölümünün 1 km’lik kısmının asfaltlandığı görülürken, Yenişehir yolunun akıbetinin ne olduğu ise halen bilinmiyor.

Yapılan ihaleler ve itirazlar ile mahkeme sürecinin halen aşılamadığı, 10 yıldır altı üstü 30 km'lik yolu bitiremeyen iktidar partisi için bu yılan hikayesine dönen yol AK Parti’li yetkilileri de zor durumda bırakıyor.

Bir ihale edilen bir iptal edilen, ihale yapımına başlandı başlanacak denilen ardından başlanan fakat çalışmaları durdurulan Bilecik-Yenişehir yolu artık vatandaşların çilesi haline döndü.

Yenişehir yolu yapımının sık sık kesintiye uğraması geçtiğimiz günlerde İl Koordinasyon Kurulu'nda da gündeme gelmişti. Bu yolun bitirilmesi için gerekirse kendisinin sahaya inerek çalışacağını belirten Vali Büyükakın, Bilecik için çok önemli olduğunun da altını çizmişti. Konuyu yakından takip eden Vali Büyükakın, sorunun bir an önce çözülmesi için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini belirtti.

Şimdi vatandaşlar illimize gelecek olan Başbakan Yıldırım’a seslerini duyurmak için  gazetemiz aracılığı ile seslenerek bu yolun biran önce bitirilmesini isterken,“Sayın Başbakanımız, 2007 yılında Bilecik-Yenişehir yolunun ihalesi yapıldı ve bir türlü ihale süreci bitmedi. Siz o zaman Ulaştırma Bakanıydınız,  Başbakan oldunuz, Bakanlığınız bitti. Başbakanlığınız bitecek bizim Yenişehir yolumuz ne zaman bitecek?” diyerek sordular.

Editör: TE Bilişim