Kızılay Haftası nedeniyle Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Mefail Ateş ilimizde yürütülen Kızılay faaliyetleriyle alakalı olarak basın açıklamasında bulunurken, yılbaşından bu yana 10 bin 968 kişiye ulaşarak Kızılay yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını aktardı.

Mefail Ateş’in verdiği demeç: “Kızılay 152 yıldır ülkemizde ve yurtdışında Hilal-i Ahmer bayrağını taşıyarak ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşmaktadır. Türk Kızılay Bilecik Şubesi olarak ilimizde yılbaşından bu yana yoğun tempo içinde çalışmaktayız. Covid-19’un ortaya çıkardığı olumsuz koşulların yaralarını sarmak için büyük gayret göstermekteyiz. İhtiyaç sahiplerine bu konuda gıda kolisi, kıyma-kavurma konserveleri, hijyen kolileri, maske ve dezenfektan dağıtarak zor günlerde yanlarında olduğumuzu göstermekteyiz. Yılbaşından bu yana 10968 kişiye ulaşarak Kızılay yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

Kan hizmetlerinde Batı Anadolu Kan Merkezine bağlı olarak ilimizde kan bağışı programlarını Perşembe günlerine sabitleyerek kan bağışçılarımıza kolaylık sağlamaktayız. Her zaman belirttiğimiz gibi hastahanelerdeki kan ihtiyacı hiç bitmeyecektir. Bu yüzden vatandaşlarımızdan düzenli kan bağışında bulunmalarını rica ediyoruz. Ayrıca covid geçirmiş vatandaşlarımızın diğer covid hastalarına umut olmaları adına immün plazma bağışına davet ediyoruz.

Bu hilal seninle var diyerek çıktığımız bu yolda bağışlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sofralarını bereketlendiren kıymetli bağışçılarımıza; bu süreç içerisinde bizlere her türlü kolaylığı sağlayarak vatandaşlarımıza hizmet etmemizin önünü açan Bilecik Valiliği’ne, İl Emniyet Müdürlüğü’ne Sağlık İl Müdürlüğüne ve Bilecik şubemize desteklerini esirgemeyen Türk Kızılay Genel Merkezi’ne; ilimizde gayretle çalışan hiçbir maddi menfaati olmayan Türk Kızılay Bilecik Şubesi yönetim kurulu üyelerimize, Genç Kızılay teşkilatımıza ve bütün gönüllülerimize teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Editör: TE Bilişim