Bilecik Belediyesi tarafından şehir merkezinden alınarak İstanbul- Adapazarı çevre yoluna taşınan Şehirlerarası Otobüs Terminali, merkeze gelen ve giden yolcular için konfordan çok eziyet haline geldi.

     Şehir merkezine olan uzaklığı nedeniyle Otogara ulaşım sorunu yaşayan vatandaşlar, özellikle gece saat 24.00’den sonra Otogara giden ve Otogar’dan gelen şehir içi dolmuşların çalışmaması nedeniyle mağduriyet yaşıyorlar.

     Gece saatlerinde otobüslerine binmek için şehre uzak mesafede olan ve Otogara gitmek zorunda olan vatandaşlar, kendi imkanları ile başbaşa bırakılıyor. Otogara geç saatte inen yolcular da yine aynı şekilde yine kendi imkanları ile bulacakları araçlara veya taksilere mahkum oluyor.

     Otogar’dan merkeze ise her firmanın servis yönlendirmemesi ise yolcuların geç saatlerde yaşadığı mağduriyeti arttırıyor.

     Bu durumdan en büyük rahatsızlığı ise yıl içerisinde pek çok defa Otogara gidip gelmek zorunda olan öğrenciler yaşıyor. Saat 24.00’den sonra Otogara inen öğrenciler, şehir içi ulaşım sağlanmadığından kısıtlı bütçeleri ile taksiye binmeye mecbur bırakıldıklarından yakınıyor.

     Mimari anlamda başarılı bir proje olarak görülen Otogara ulaşım anlamında da şehir içi dolmuşların 24 saat olması gerektiğini savunan vatandaşlar, “Otogarı şehrin dışına taşıyan Bilecik Belediyesi’nin bu sorunu daha önceden öngörmesi gerekiyordu. Herkesin şehrin dışındaki Otogara ulaşım imkanı olmayabilir. Bu anlamda yaşanan mağduriyetlerin Belediye tarafından biran önce çözüme kavuşturulması gerekiyor” ifadelerine yer verdiler.

Editör: TE Bilişim