Vatandaşlar, Gazipaşa Mahallesi’nde yeni yapılmakta olan yüksek katlı ikiz kulelere Bilecik'in görüntüsüne kötü imaj verdiği iddiası ile tepki gösterdi.

Mezarlık tarafından girişte göze çarpan bu binaların 22 kat olması ve görüntü kirliliğine neden olduğunu belirten vatandaşlar, Belediye’yi de bu binalarda bu kadar yüksek kata izin verdiği için eleştiriyor.

Hatta AK Parti’nin Bilecik kurucularından Av. Recep Akay'ın da sosyal medya hesabından eleştirdiği binalar, “dikey yapılaşmaya, Cumhurbaşkanımız gibi ben de karşıyım. Ama biz de 22 kat var. 11’ler artık küçük sayılıyor'' yazarak tepkisini dile getirdi.

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi'nde İstanbul ile ilgili olarak şehrin kıymetini bilmediklerini, İstanbul'a ihanet ettiklerini ve yapılan çok katlı binalara karşı olduğunu söylemişti.

Cumhurbaşkanı’nın uyarılarının tam aksine Bilecik, son yıllarda yapılaşma ve yeni binalar yapılması ile göze çarpıyor. Ne varki yeni binaların son zamanlarda yüksek katlara sahip olması ve özellikle bazı müteahhitler tarafından bu yüksek katlı binaların yapılması kamuoyunda değişik yorumlara neden oldu.

Gazipaşa Mahallesi’nde ki bu yüksek katlı iki bina şehrin silüetini zedelerken vatandaşlarında tepkisine neden oldu.

Ayrıca bu kadar katlı binaların otoparkının da yeterli olup olmayacağı konusunda vatandaşlar endişelerini dile getirirken mahallede otopark sıkıntısının yaşanacağını belirttiler.

Geçtiğimiz aylardaki Belediye Meclis toplantısında da Bahçelievler Mahallesi’nde 11 kat artış talebinin yine bu binalardan birini yapan Müteahhit tarafından yapılması ve Meclis’te onaylanması kamuoyunda değişik yorumları beraberinde getirdi.

Editör: TE Bilişim