İl genel Meclisi Kasım ayı beşinci birleşim toplantısı dün İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis gündeminde Osmaneli’de bulunan kum-çakıl ocaklarının ve Demirköy’de bulunan maden ocağının komisyonlar tarafından incelenmesi görüşüldü.

Sakarya Nehri zarar görüyor

Meclisin birinci gündeminde Osmaneli’de bulunan kum-çakıl ocağının incelenmesi konusu görüşüldü. Meclise sunulan önergede Osmaneli’de bulunan kum-çakıl ocağının Sakarya Nehrine zarar verdiği belirtilerek vatandaşlardan bu konuda sıkça şikayet geldiği kaydedildi. Osmaneli’de bulunan ve şikayete konu olan kum-çakıl ocağını yerinde incelemek üzere Çevre ve Tarım Komisyonuna havale edildi.

Demirköy deprem paniği yaşıyor

Meclisin diğer gündeminde ise Demirköy’deki maden ocağını faaliyetlerinin incelenmesi görüşüldü. Pazaryeri İl Genel Meclis Üyeleri Haluk Filizli ve Mahir Küçük tarafından verilen yazılı önergede, Demirköy’de faaliyetini sürdüren maden ocağından Demirköy halkının rahatsızlığı dile getirildi. 2 Ekim Salı günü maden ocağının patlatmaları sonrasında köydeki evlerin hasar gördüğü ve bir ahırın çöktüğü belirtildi. Demirköy halkının patlatmanın etkisiyle deprem paniği yaşadığı kaydedilirken, ‘Maden ocağı Demirköy’ün başına bela olacaktır’ denildi. Konunun komisyon marifeti ile yerinde incelenmesi için Çevre Komisyonuna havale edildi. 

Editör: TE Bilişim