Marketlerden aldıkları markalı tavuk ürünlerinden bazılarının kötü koktuğunu farkeden vatandaşlar,  bozuk ürün alma riskiyle karşı karşıya kaldıklarından şikayet ederek bu ürünlerin denetiminin daha sık yapılması gerektiğini belirttiler.

 “VATANDAŞA KÖTÜ KOKAN TAVUK SATILIYOR”

Bilecik’te hizmet veren büyük bir marketten aldığı tavuk ürününde kötü bir koku farkeden vatandaş,  dikkati sayesinde bozulma ihtimali olan  ürünü yemekten kurtuldu.  Marketten markalı ve paketli bir tavuk ürünü aldığını ve üründen ekşi bir koku geldiğini iddia eden vatandaş, durumu görevliye bildirdiğini görevlinin ise bu şekilde geri dönüşü yapılan birçok et ürünü olduğunu söylediğini iddia etti. Bu şekildeki ürünleri tüketme ve zehirlenme riski olan vatandaşlar da bu duruma tepki göstererek sağlıklarının riske atılmaması gerektiğini ifade ettiler.

Toplu satış yerlerinde direkt olarak vatandaşa ulaşan ve derin dondurucularda saklanması gereken et ürünlerinin özellikle yaz sıcaklarında daha dikkatli denetlenmesi gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, gereken önlemlerin hızlı bir şekilde alınması gerektiğini, halkın farkındalığına bırakılmamasını ifade ettiler.

SUBAŞI’DAN VATANDAŞLARA UYARI!

Yiyecek ve İçecek Maddeleri Satan Esnaflar Odası Bilecik Şube Başkanı Ahmet Subaşı, gazetemize yaptığı açıklamada vatandaşlara et ürünlerini alırken dikkat etmesi gereken hususlar noktasında uyarılarda bulundu. 

Vatandaşların özellikle üzerinde etiketi ve son kullanma tarihi bulunan ürünleri tercih etmeleri gerektiğini belirten Subaşı, “üretim izin belgesi olan et ürünleri tercih edilmeli. Vatandaşlar, ürünlerini devamlı aldıkları yerlerden almayı tercih etmeli. Et ürünlerini marketten alan vatandaşlar, ürünlerini alışverişlerinin en sonunda almalılar. Özellikle yaz sıcaklarında bozulma süreleri çok daha fazla kısalan et ürünleri sıcak ortamlarda en az seviyede durmalı” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim